İstihdam teşviki kanunlaştı

İstihdam teşviki kanunlaştı

İstihdam teşviki kanunlaştı

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu; TTK’ya bağlı işletilmeyenmaden ocaklarının tekrar rödövans yoluyla işletilmesi, yatırım yapılması veistihdamın sağlanması amacıyla 3213 sayılı Maden Kanununun Geçici 29 uncumaddesindeki yapılan teşvik mahiyetindeki düzenlemenin TBMM Genel Kurulunda görüşülerekkabul edildiğinin söyledi.

Milletvekili Çaturoğlu yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;Plan ve Bütçe komisyonunda verdiğim önerge ile 446 sıra sayılı Kanun Tasarısına11.madde olarak giren teşvik mahiyetindeki Kanun maddesi TBMM Genel Kurulundagörüşülerek kabul edilmiştir. Madde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğantarafından onaylandıktan sonra Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğegirecektir.

Kanun; yeraltı kömür madenciliğinde Soma faciasından sonra çıkartılan yasasonucu artan maliyetlerin bir kısmının kamu tarafından üstlenilmesini içerenbir teşvik içermektedir.
Böylece HEMAnın terk ettiği Kdz.Ereğli Alacaağzı sahası ,FETÖden dolayıkayyum atanan Deka ve Balçınlar madenciliğe ait sahalar ile TTKnın elindebulunan diğer sahaların rödövans yoluyla işletilmesinin önü açılmıştır.Bilindiği üzere bu sahaların bir kısmı birkaç defa ihale edilmiş ancak katılanolmamıştı. Bu işletmeler ihale edildiğinde işletmecilerimiz yatırım yapmışolacaklar ve dolayısıyla yaklaşık 1.500-2.000 kişi iş, 8.000-10.000 kişide aşsahibi olacaktır. Böylece Zonguldak İlimizin istihdam sorunlarından birisiçözülmüştür.

Kanunlaşmasındaöncüsü olduğumuz ve sadece Zonguldak bölgesini ilgilendiren bu Kanun maddesindebaşta Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım olmak üzere; Enerji ve Tabii KaynaklarBakanımız Berat Albayrak’a, Maliye Bakanımız Naci Ağbal’a, TBMM Plan ve BütçeKomisyonu Başkanı Sadi Süreyya Bilgiçe, Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanlığıMüsteşarı Fatih Dönmez’e, Müsteşar Yardımcısı Zafer Benli’ye, TTK Genel MüdürVekili Ercan Gebeş’e ve TBMMde önergemize destek veren tüm parti grupları vemilletvekilleri (HDP hariç) ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

YapılanKanuni düzenlemenin Zonguldaka hayırlı olmasını temenni ediyor, kamuoyunasaygılarımı sunuyorum.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2017, 06:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER