İSYAN EDİYORUZ

İSYAN EDİYORUZ
gundemeregli.com-Zonguldak’ta bir grup, kaçak ve izinsiz olarak yapılan işyerlerini protesto etmek amacı ile “Çapulcu Lokali” inşa etti.

Ellerinde tahta, çivi, testere ve çekiçlerle alanı çevreleyen eylemciler, inşa etikleri alana “Çapulcu Lokali” ismini verdiler. Alanda grup adına açıklama yapan Ahmet Öztürk, kentte canı isteyen herkesin her yere, dilediği yapıyı hiç sakınmadan yapabildiğini ifade ederek, “İsyan ediyoruz. Cumhuriyetin ilk kenti olmakla övünen Zonguldak, gözünü karartanların canının istediği yere dilediği yapıyı hiç sakınmadan yapabildiği ilkellikler kenti oldu. Kamu zararı oluşabileceği gerekçesiyle lavuar alanını Zonguldak Belediyesi’ne devretmeyip çözümsüzlüğe mahkum ederek, kentin yaşam kalitesini akıl almaz bir şekilde aşağılara çeken Milli Emlak Müdürlüğü ve TTK yönetimi gözlerinin önünde mülkiyetlerindeki arazilerin işgal edilmesine sessiz kalıyor. SİT alanı ilan edilen alanlarda yapılan kaçak yapılaşmalara, yol ortasına konulan büfelere, sahillerin işgal edilmesine, gören herkesin ‘Bu kadarına da pes’ dedirten yapılara göz yumuyor. Kentte yağma yalan almış başını gidiyor. Zonguldak’ta yurttaşlar olarak bu duruma daha fazla sessiz kalamayacağız” dedi.

Öztürk, “Onlardan kendimizi tek farkla ayırıyoruz. İnşa edeceğimiz Çapulcu Lokali’nde şiir okumak, türkü söylemek, yoldan geçen arabaları saymak, birdirbir oynamak, tek kale maç yapmak, tavla atmak, sevgiliye sarılarak gün batımı seyretmek, öpüşmek, düşlere dalmak, maç muhabbeti yapmak, namaz kılmak, Kur’an okumak, zuladan içki içmek sonuna kadar serbestken, ticaret zinhar yasaktır. Çapulcular Lokali’nde bir şey alınıp satılmaz. Kar edilmez, para konuşulmaz. Kısacası her şey serbest, rant yasaktır. Yapacağımız çalışmalardan dolayı rahatsızlık verdiğimiz halkımızdan hiçbir şekilde özür dilemiyoruz, dilemeyi düşünmüyoruz. Onların rahatsız olmasını istiyoruz. Yapacağımız işgallerin Zonguldaklı yurttaşların etrafına daha alıcı bir gözle bakarak, yapılan yağma, talan konusunda bilinç oluşturmasını diliyor, bu eylemimizi aynı zamanda Cumhuriyet Savcılığı’na görev ihmali yaparak kamu zararı oluşmasına neden olan görevliler ve tüm kaçak yapı sahipleri hakkında bir suç duyurusu niteliğinde olduğunu da duyuyoruz” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2014, 21:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER