İtfaiye ekibi kilometrelerce yürüyüp kuyuya düşen köpeği kurtardı

Ereğli´de, ormanlık alanda açılan 5 metre derinliğindeki kuyuya düşen bir köpek itfaiye ekibi tarafından kurtarıldı.

İtfaiye ekibi kilometrelerce yürüyüp kuyuya düşen köpeği kurtardı
Ereğli´de, ormanlık alanda açılan 5 metre derinliğindeki kuyuya düşen bir köpek itfaiye ekibi tarafından kurtarıldı. 
Kepez Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alana kestane toplamaya çıkan 80 yaşındaki Necati Belgüzar, define avcıları tarafından açıldığı tahmin edilen 5 metre derinliğindeki kuyuya bir köpeğin düştüğünü fark ederek itfaiyeyi aradı. Kepez Mahallesi Hacı Eyüp Sokağa gelen itfaiye erleri, ormanlık alandaki kuyuya ulaşabilmek için zorlu yollardan yaklaşık beş kilometre yürüdü. Yanlarına aldıkları merdiven, ip ve gaz ölçüm cihazı ile dik yamaca tırmanan itfaiye erleri, köpeği bulan Necati Belgüzar’ın yönlendirmesiyle kuyuya ulaştı. Sabah saatlerinde ormana geldiğinde köpek sesleri duyduğunu ancak kuyuyu fark etmediğini anlatan mahalle sakinlerinden Necati Belgüzar, akşam eve döndüğü sırada ormanın içerisindeki kuyuyu ve içerisine bir köpeğin düştüğünü fark ettiğini söyledi. 
Köpeği kendi imkanları ile kurtarmayı düşündüğünü, kuyudan çıkamama korkusu nedeniyle itfaiyeden yardım istediğini belirten Belgüzar, şöyle konuştu: “Boğazına çatal takamadım. Sizi de paniğe kaptırdım ama. Ben bunu buradan çıkaramam. Ben köpeğin kimin olduğunu bilmiyorum. Tesadüf buldum. Ben sabah buradan giderken burada köpek sesi vardı. Ben domuz kovalıyorlar zannettim. Aynı yerden dolaştım geldim. Baktım burada köpekler yine havlıyor. Ne olduğuna bakayım dedim. Hayvan burada. Etrafında bir sürü köpek vardı. Köpeği kurtarmak için aşağıya inecektim. Baktım ben nasıl çıkayım. Ağaç aradım inmek için ama bulamadım. Kesmek için yanımda alet yok. 
Kdz.Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde görevli bir itfaiye eri merdivenle kuyuya inerek köpeği kucağına alıp dışarı çıkarttı. Yaklaşık 8 saat sonra kurtarılan köpek ormanlık alanda gözden kayboldu.
Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2014, 13:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER