İtfaiye Teşkilatının 302´nci Yılı törenle kutlandı

İtfaiye Teşkilatının 302´nci Yılı törenle kutlandı

İtfaiye Teşkilatının 302´nci Yılı törenle kutlandı

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 302’nci yılı törenle kutlandı.Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı’ndaki törende, Karadeniz Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, müdürlük çelengini Anıt’a bıraktı. Saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı söylendi. Bu sırada, göndere 3 adet Türk Bayrağı çekildi.

UYSAL: BELEDİYE SINIRLARINDA KALAMAZDIK

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, törende yaptığı konuşmada, itfaiye biriminin, belediyedeki en önemli birimlerinden biri olduğunu söyledi. Belediye sınırları dışında da görev almayı kendilerine hedef aldıklarını anlatan Uysal, şu sözlerle konuştu:
“Göreve geldiğimizde evrensel, dünya ve Avrupa kriterleri koyduk. Hayallerimizi geniş tutucağız, hedeflerimizi bir bir gerçekleştirmek için yola çıktık. Coğrafyamız çok geniş. Takdir ettiğiniz gibi 18 kilometre kıyı, 8 kilometre ise derinliğimiz var. Bu sadece belediye sınırlarıdır. Ancak belediye sınırlarında kalamazdık. 200 bin nüfus ve çevre il, ilçe ve beldelere de hizmet götürmek zorundayız. Öncelikle yangına veya felaketlere hızlı ve etkin ulaşalım diye merkezler kurduk.”

ATEŞ: RESMİ TATİL GÜNLERİ DE DAHİL

Müdür Ateş ise teşkilatın kuruluş aşamasını anlatıcı konuşmasının ardından amaç ve hedeflerini dile getirdi. 200 bin kişiye hizmet sağladıklarını ifade eden Ataş, şunları söyledi:
“Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğümüz 66 personeli ile birlikte resmi tatil günleri de dahil olmak üzere 24 saat kesintisiz olarak 31 mahalle, 3 belde, 91 köy, 15 ağır sanayi kuruluşu, 81 orta ölçekli işletme, 5 modern hastane ve 80 kilometrelik kıyı şeridi olan ve yükleme boşaltma olanağına sahip olan limanlarına, balıkçı barınaklarına ve tersaneler olmak üzere toplam 200 bin nüfuslu bir bölgeye itfaiye hizmetleri sunmaktayız.
Amacımız; Ereğli Belediyesinin sorumluluk alanında, itfaiye olaylarına karşı halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla itfaiye hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi ve kentimizde yangın güvenlik standartlarının yükseltilmesini sağlamaktır.
Hedeflerimizi şu şekilde sıralayabiliriz: İlçemizi tamamen kontrol altına almak amacıyla çeşitli bölgelerde İtfaiye istasyonları oluşturulmuştur. Bilindiği gibi Kışla sanayi mevkisi, Süleymanlar Mahallesi istasyon bölgesi ve Kepez bölgesi sanayi mevkisi olmak üzere 3 adet İtfaiye istasyonumuz bulunmaktadır. İlçemiz mahallelerindeki ev hanımlarına gruplar halinde yangın, ev kazaları ve diğer doğal afet olayları ile ilgili eğitici eğitimler vermek ve bu sayede ev kazaları oranını minimum seviyede tutmak, ilçemizde tehlikeli madde üreten, satış yapan iş yerleri ve fabrika tesislerini denetlemek ve fabrika çalışanlarına meydana gelebilecek kazalar ve yangın ile ilgili eğitim çalışmaları yapmak, Gönüllü İtfaiyecilik eğitimlerinin devamını sağlayarak gönüllü sayısını artırma ve bunun gibi birden fazla hedeflerimiz bulunmaktadır.”

Konuşmaların ardından Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Deniz Albay Bülent Köse ve Başkan Uysal’ın kurdelesini birlikte kestiği ‘ekipman Sergisi’ gezildi.

Törene Askeri, TTK, Orman, Erdemir ve Ereğli Belediyesi İtfaiye birimleri, bazı daire müdürleri, asker ve öğrenciler katıldı.

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2016, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER