İTİRAZ REDDEDİLDİ,OYLAR SAYILMAYACAK,TEPKİ GÖSTERDİLER

İTİRAZ REDDEDİLDİ,OYLAR SAYILMAYACAK,TEPKİ GÖSTERDİLER
gundemeregli.com-Düzce´nin Akçakoca ilçesinde, 30 Mart´ta yapılan yerel seçimlerde AK Parti seçimlerin galibi olarak çıktı. AK Parti ile MHP arasında az sayıda oy farkı nedeniyle MHP oyların yeniden sayılmasını talep etti. Yapılan müracaata red cevabı alan MHP’li seçmen adliye önünde basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdi. Çok sayıda seçmen şehir meydanından adliyeye sessizce yürüdü. Adliye önünde polis tarafından durdurulan kalabalık içinde bulunan Ülkü Güner isimli bayan basın açıklaması yaptı.
Güner, basın açıklamasında, yerel seçimlerde MHP´nin oylarının yeniden sayım talebinin anlaşılamayan bir sebeple oy çokluğuyla reddedildiğini söyledi.
Türkiye´nin muhtelif bölgelerinde yeniden oy sayımı neticesinde belediye başkanlıklarının değiştiğini tüm kamuoyunun öğrendiğini anlatan Güner, şöyle konuştu: Akçakoca seçmeni, tarihinde görülmemiş bir şekilde MHP adayı Okan Yanmaz´a teveccüh göstermiş ve seçimlerin tek galibi olarak kamuoyunda kabul görmüştür. Bu kabulünün sandığa yansıyıp yansımadığı somut ve bariz bir şekilde görülmek istenmektedir. Bu gün itibariyle AK Parti adayının seçimde kazanan olarak görülmesi şaibe altındadır. Gerek AK Parti adayının şaibeden gerek kamuoyunun oyların yeniden sayılarak kamu vicdanının rahatlaması ve gelecek beş yılda Cüneyt Yemenici´nin de o koltukta imanla vicdanla oturması için oyların yeniden sayılması şart olmuştur. Neden korkuluyor? Milletin iradesinin sandıktaki sesinin gür çıkmasından mı korkuluyor. Biz kamu vicdanı yaralı halk olarak millet iradesinin milli iradenin tecellisinin tescili için sandıkların yeniden sayılmasını talep ediyoruz. Oyların sayılmasından endişe duyanlar bu yönde çalışma yapanlar vicdanlarında imanlarında ve kamu değerlerinde ne kadar rahattır. Bu nedenle oyların yeniden sayılmamasını kınıyoruz.
Basın açıklamasının ardından vatandaşlar sessiz bir şekilde ayrıldı.
Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2014, 15:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER