Jandarma, hırsızlık ve dolandırıcılık konusunda uyardı

Alaplı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri mahalle ve köy muhtarlarını hırsızlık, dolandırıcılık konularında bilgilendirdi.

Jandarma, hırsızlık ve dolandırıcılık konusunda uyardı
 Alaplı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri mahalle ve köy muhtarlarıhırsızlık, dolandırıcılık konularında bilgilendirdi. 
Alaplı Kaymakamlığı´nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Alaplı İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Balcı, köy ve mahalle muhtarları katıldı.
İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Balcı, toplantıda yaşanan olası dolandırıcılık ve hırsızlık konusunda muhtarların neler yapması gerektiği konular hakkında bilgi verdi.
Yüzbaşı Emre Balcı, Alaplı Kaymakamlığı aracılığıyla mahallelerimize kamera takılması hususunda yazılan resmi yazı mahalle muhtarlarımıza iletildi. Bunun herhangi bir zorunluluğu yoktur. Sadece teşvik amacıyla yapılan bir çalışmadır. Kamera taktırmak isteyen muhtarlar, mahallelerinde yer tespiti noktasında bizden yardım alabilirler ve herhangi bir durum karşısında vatandaşlarımız hemen 156 jandarmayı arayarak bizlere haber vermesi gerekir. Özellikle köy muhtarlarımız köylerinde gördükleri şüpheli kişileri 156 Jandarma İmdat telefon hattını ücretsiz olarak arayarak bildirebilirler. Suç ve suçluların kısa sürede yakalanması için muhtarlarımızın yada olay mağduru olan vatandaşlarımızın bizleri hemen haberdar etmeleri gerekir. Ayrıca telefon dolandırıcılık olaylarında ise ben savcıyım, polisim, jandarma komutanıyım diye kendilerini tanıtarak dolandırıcılık yapıyorlar. Bu gibi durumlarda telefon eden kişiye asla itibar etmeyin ve bu durumu 156´yı arayarak haber verin.” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2016, 14:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER