JAPON HEYET ZONGULDAK VALİLİĞİ´Nİ ZİYARET ETTİ

JAPON HEYET ZONGULDAK VALİLİĞİ´Nİ ZİYARET ETTİ
gundemeregli.com-Japon Dış Ticaret Örgütü heyeti Zonguldak Valisi Ali Kaban ile görüştü.
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı koordinasyonuyla enerji verimliliği ve işbirliği konusunda bölgemizdeki büyük ölçekli tesisler ile görüşmelerini başlatan JETRO (Japon Dış Ticaret Örgütü), Ocak ayı içerisinde gerçekleştirdiği ön görüşmelerin ardından detaylı bilgi alışverişinde bulunmak ve işbirliğini arttırmak üzere 17 ve 18 Haziran tarihlerinde ikinci kez KARDEMİR ve ERDEMİR ziyaretlerini gerçekleştirdi.
JETRO Heyeti BAKKA yetkilileriyle birlikte Zonguldak´ta özellikle Filyos Vadisi Projesi hakkında bilgi almak ve işbirliğini geliştirmek amacıyla Zonguldak Valisi Ali Kaban’a bir ziyaret gerçekleştirdi.
Valilikte gerçekleşen görüşmelere JETRO İstanbul Ofisi yetkilileri ve Kitakyushu Uluslararası Teknoloji Geliştirme Derneği Başkanı tarafından ziyaret amacı hakkında bilgilendirme yapılması ile başlandı.
Ardından Zonguldak Valisi Ali Kaban tarafından ilin ve bölgenin genel yapısı ile Filyos Vadisi Projesi hakkında ayrıntılı bilgilendirme yapıldı, bölgede gerçekleştirilecek yatırımlarla ilgili gerekli desteğin BAKKA ve Valilik tarafından sağlanacağı ifade edildi.
Görüşmenin devamında Kazuya Kudo ve teknik danışman Mitsuaki Kavvashima, Kitakyushu şehrinden firmaların sunabileceği enerji tasarrufu ve üretim verimliliği sağlayan teknolojilerini ve Batı Karadeniz Bölgesi´yle şehirlerinin benzerliklerinden bahsedildi.
Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2014, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER