Japon öğrencilere Türkiye-Japonya ilişkilerinin tarihini anlattı

Zonguldaklı işadamı Murat Ensici, Japonya’daki ilkokul öğrencilerine Japonya-Türkiye ilişkilerinin tarihini anlattı.

Japon öğrencilere Türkiye-Japonya  ilişkilerinin tarihini anlattı
Zonguldaklı işadamı Murat Ensici, Japonya’daki ilkokul öğrencilerine Japonya-Türkiye ilişkilerinin tarihini anlattı.
Japonya’nın Kagoshima eyaletinin Aira şehrinde bulunan Aira Choosa ilkokulunda 5. ve 6. Sınıf öğrencilerin Türk işadamı Murat Ensici’den (39) Japonya ile Türkiye’nin ilişkilerinin tarihini öğrendi.
Öğrenciler, yardım edene karşı vefa borcunun önemini öğrenip, uluslararası ilişkilerde insanları kurtarmanın önemini de öğrendiler. Ensici, “Öğrenciler, Güzel bir ortam oldu. Ayrıca öğrencilere kendine yakın olan kişilere karşı önem vermenin önemine dikkat çektik. Kaza, deprem gibi önemli olaylarda canı gönülden yardım etmenin önemine dikkat çektik. Başka bir ülkenin insanlarını kurtarmak için tehlikeli yere giderek kendi hayatını kaybeden Japon insaninin yasam biçimini ve yapılan iyiliğini Türklerin asla unutmayacağını belirttik” diye konuştu.
Ensici, Türklerin eskiden beri Japonları sevdiğini belirtti. Ensici, 2011 yılında Van´da yaşanan deprem sonrası bölgeye yardım amaçlı giden ve hayatını kaybeden Oita doğumlu Miyazaki Atsushi´nin (41) yasam biçimini de anlattı. 2003 yılında Türkiye’den Japonya’ya yerleşen Ensici, Fukuoka eyaletinde Türkiye’nin geleneksel el sanatı olan kilimin ithalatını ve satışını yapıyor. Ensici, aynı zamanda da iki ülke arasında ilişkileri geliştirme çabasını sürdürüyor.
Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2016, 13:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER