KABAN, CAM ATÖLYESİNİ ZİYARET ETTİ

KABAN, CAM ATÖLYESİNİ ZİYARET ETTİ
gundemeregli.com-Zonguldak Valisi Ali Kaban, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yeni açılan Batı Karadeniz Bölgesi´nin ilk ve tek cam atölyesini ziyaret ederek incelemede bulundu.
Vali Ali Kaban’a ziyareti sırasında, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, BEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Oğuz Özdamar ve çok sayıda akademik personel eşlik etti. Uluslararası seramik, cam ve kağıt sanatçısı Remzi Köklü’den cam sanatı hakkında bir süre bilgi alan Vali Kaban, daha sonra cam atölyesinde 1500 derecede eriyen cama, Remzi Köklü ile birlikte şekil vermeye çalıştı. Daha sonra ebru sanatı hakkında bilgi alan Vali Kaban, ilk ebru denemesini de gerçekleştirdi.
Yeni cam atölyesini açmış olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, “Remzi ustamız yaşayan insan hazinelerinden bir tanesi. Bilindiği üzere biz Güzel Sanatlar Fakültemize cam bölümünü yeni açtık. Zonguldak Valimiz Sayın Ali Kaban sanata ve kültüre çok büyük önem veriyor. Zonguldak da kültüre ve sanata yatkın ve talep kar olan bir şehir olduğu için buraya Prestij Cam Müzesi kurmayı planlıyoruz. Devrek Bastonlarının da sergileneceği bir müze çalışmamız olacak. Burası da o müzenin ilk somut adımı. Sayın Valimizi de buraya çağırarak bugün o çalışmaların nasıl yapıldığını göstermek istedik. Üst katta daha geniş olan hem ürünlerin yapıldığı, sergilendiği ve eğitimin yapıldığı geniş bir mekan hazırlıyoruz. Remzi Bey Mimar Sinan Üniversitesi’nin cam atölyesini kuran kişi ayrıca İstanbul Teknik Üniversitesi ve Eskişehir Üniversitesi’nde kurulan Prestij Cam Müzesi’nin ilk mimarlarındandır. Kendisine bizim davetimizi Kabul ettiği için çok teşekkür ediyorum. Özellikle Sayın Valimize üniversitemizin her alanında olduğu gibi bu alanında da göstermiş olduğu destek ve duyarlılıktan ötürü yürekten teşekkür ediyoruz. “ dedi.
Vali Ali Kaban da, Zonguldak’ın ismini sanatta da Türkiye´ye duyurmak istediklerini ifade ederek, İlimizin sanat anlamında geleceği olabilmesinin en büyük adresi üniversitemizdir. Üniversitemizde başta Sayın Rektörümüz olmak üzere dekan arkadaşlarımız ve Remzi Bey gibi Türkiye´de bu anlamda çok önemli bir yeri olan ve hatta dünyaya ismini duyurmuş bir insanın gelip burada ilimizi çalışmalarıyla şereflendirmesi bizleri ayrıca mutlu etti. Bundan sonra daha ayrıntılı çalışmalarla, özellikle müze düzeyinde çok hızlı çalışmalar yapmamız lazım. Müze düzeyinde çalışmalarımızın varlık göstermesi lazım. Bunu da üniversitemizle birlikte şehrimize kazandırmak için elimizden geleni yapacağız. Diliyorum ki, Zonguldak’ımız kömürle, demir çelikle anılıyorsa, sanatıyla da anılsın. Özellikle sanat alanıyla yapacağımız çalışmalarla geleceğe damga vurma şansımız olsun.” diye konuştu. Daha sonra Vali Kaban ve Rektör Özer atölyede önceden yapılmış ve hazır hale getirilmiş cam sanatlarını incelediler.
Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2014, 05:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER