‘’ Kadına asla el kalkmaz çünkü kadın annedir ´´

8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Kdz Ereğli İlçe Müftülüğünün organize ettiği ‘’ Onlar ve Biz ‘’ adlı panel Kdz. Ereğli Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu panele, Kdz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kdz Ereğli İlçe Müftüsü Recai Albayrak, Kdz. Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay’ın eşi Nazmiye Çay, panele konuşmacı olarak katılan Müftülük vaizlerinden Sümeyla Doğan, Elif Demirci, Hanım Gök ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘’ Kadına asla el kalkmaz çünkü kadın annedir ´´



Kdz. Ereğli İlçe Müftülüğü tarafından, 8 Mart Dünya kadınlar günü dolayısıyla “onlar ve biz” konulu panel düzenlendi.

Atatürk Kültür merkezinde düzenlenen panele, Kdz Ereğli Belediye Başkanı opr dr Hüseyin Uysal, Kdz Ereğli İlçe Müftüsü Recai Albayrak, Kdz. Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay’ın eşi Nazmiye Çay ile panele konuşmacı olarak katılan Müftülük vaizlerinden Sümeyla Doğan, Elif Demirci, Hanım Gök ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kısa bir Kur-an Tilaveti dinletisi gerçekleştirildi. Panelin Açılış konuşmasını yapan Kdz Ereğli İlçe Müftüsü Recai Albayrak şunları söyledi; “Kadınımızı huzurlu bir liman olarak takdim eden ve bütün insanlığı, nesli onu vesile olarak, ona anne unvanını veren ve bizi bu güzel ortamda buluşturan yüce mevlamıza hamdolsun. Çok değerli kadınlarımız; gerçekten gerek Kur-an Ayetleri, gerekse Rasul’u Ekrem Efendimizin hadisleri kadını müstesna bir yere koymuştur. Bizim tarihimizin, kültürümüzün, tarihi mirasımızın kadına verdiği ehemmiyete her türlü izahtan varistedir. Klişe olmuş ve her zaman bizim eğitimli eğitimsiz olması fark etmiyor. Şöyle bir sözümüz var; ‘’ Kadına asla el kalkmaz ‘’ çünkü kadın annedir. Kadın bu neslin oluşmasına, bu milletinde bekasına vesile olandır. İşte biz ‘’ Dünya Kadınlar Günü ‘’ münasebetiyle Ereğli Müftülüğü olarak belki sohbetlerimizde, programlarımızda özellikle vurgulamaya çalıştığımız kadın hakları ve Türkiye’deki kadının durumunu, bu geçmişte hem dinimizi hem de dinimizin ve inancımızın içinde bulunan kadının rolünü, geçmişte bu rolü en iyi şekilde yaşamış, yaşatmış, örnek olmuş annelerimizi, şahsiyetlerimizi de konu edinerek bu noktadaki bakışımızı bu panel vesilesiyle inşallah ortaya koymuş olacağız.

MİRASTAN MAHRUM OLAN NESİL KADINA GERÇEK DEĞERİNİ VERMİYOR

Hakikaten kadınımıza dinimizin, geleneklerimizin, örfümüzün, kültürel mirasımızın vermiş olduğu bu güzellikleri biz de gayet iyi anlarız ama bugün gördüğümüz kadarıyla, başka bir açıdan baktığımızda bunu tam algılayamadığımız, toplum olarak bu noktada sıkıntılarımız olduğu da maalesef çok aşikârdır. Mirastan mahrum olan nesil kadına gerçek değerini vermiyor. Bugün üzülerek esefle hiç şahit olmayı arzu etmediğimiz kadına şiddetten bahsedildiğini görüyoruz. Kadınların tacizinden bahsediliyor ve bunu görüyoruz. Hal bu ki biz diyoruz ki; kadın gerçekten, tarih içerisinde toplumsal hayatta pozitif ayrımcılıktan bahsediyoruz. Aslında buna pozitif ayrımcılık demiyorum eğer böyle bir slogan varsa böyle bir klişe varsa toplumun kadına veremediği gerçek değeri bu vesile ile telafi etmek istiyor.
 

KADINLARIMIZ KENDİLERİNE YÜKLENEN MİSYONUN FARKINDA OLMALILAR

 
Kadına yüklenen misyonun farkında olursak toplum olarak, bireyler olarak farkında olursak böyle bir pozitif ayrımcılığa da gerek olmaz. Kadınlarımızda tabi şunu çok iyi bilmeliler; kendine yüklenen misyonun farkında olmalılar. Çünkü bu milletin bekası, bu milletin devamı onların Allah’ın kendilerine yüklediği Anne vesilesini çok iyi değerlendirmeleri lazım. Ona uygun yetişmeleri lazım, ona uygun çocuklarını, neslimizi yetiştirmeleri gerekiyor diye düşünüyorum. ‘’ dedi.

Yapılan açılış konuşmanın ardından ‘Onlar ve Biz ‘’ adlı panele geçildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2015, 13:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER