Kadınlar tepki için Yürüdü

Kdz. Ereğli İlçesinde “8 Mart Dünya Kadınlar Günü “ dolayısıyla “Kadın Şiddetine” tepki çekmek için yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş beklenen ilgiliyi görmedi

Kadınlar tepki için Yürüdü


Kdz. Ereğli İlçesinde “8 Mart Dünya Kadınlar Günü “ dolayısıyla “Kadın Şiddetine” tepki çekmek için yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş beklenen ilgiliyi görmedi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Karadeniz Ereğli Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Karadeniz Ereğli Şubesi, Eğitim-İş Ereğli Temsilciliği, Kandillililer Derneği, Sağlık Emekçileri Sendikası Ereğli Temsilciliği, Ereğli Sanat Kurumu Derneği, Alevi Bektaşi Kültür Derneği, Demokratik Sol Parti Ereğli İlçe Örgütleri, Vatan Partisi Ereğli İlçe Başkanlığı, Ereğli Hukukçular Derneği, Ereğli Lisesi Mezunları Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Karadeniz Ereğli Şubesinin destek verdiği yürüyüşte kadınlar ellerindeki dövizlerle Bozhane mevkisinden başlayarak “Kadına uzanan eller kırılsın, ´´Yasta değiliz isyandayız´´, ´´Özgecan’ın çığlığını duydunuz mu?´´ sloganları atarak tepkilerini dile getirdiler. İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Polis ekiplerinin gözetiminde ellerindeki dövizlerle sloganlar atarak devrim bulvarındaki Atatürk Anıtına kadar gelen kalabalık saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu. Kalabalık, Atatürk Anıtı önüne kurulan ve Özgecan’ın resminin de bulunduğu panonun önünde mum yaktı. Kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Öte yandan, Kdz. Ereğli İlçesinde 2013 Yılında “Kesik el cinayeti “ olarak Türkiye’nin gündemine oturan Gizem Tunç ve Yaklaşık 1 hafta önce Zonguldak’ta cinayete kurban giden TTK’da memur olarak çalışan 22 Yaşındaki Necla Sağlam’ın ise bu eylemde hiçbir şekilde anılmaması bazı vatandaşların tepkisine neden oldu.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2016, 08:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER