Kahramanlıkları ile hatırlanacak!

Sultanahmet’teki otel yangınına müdahale ederken yaralanan itfaiye görevlisi Taner Çebi hayatını kaybetti. Çebi Van depremi, Soma maden faciası, Bosna-Hersek’teki sel felaketi ve Nepal depreminde de yardıma koşan bir itfaiyeciydi.

Kahramanlıkları ile hatırlanacak!

Fatih’te bir otelde çıkan yangına müdahale sırasında yaralanan itfaiyeci Taner Çebi hayatını kaybetti. Kahraman itfaiyeci, Van depremi, Soma maden faciası, Bosna-Hersek’teki sel felaketi ve Nepal depremi gibi afetlerde yardım çalışmalarına katılmıştı.

Kahraman itfaiyeci mesleği uğruna canını verdi. İstanbul-Fatih’te bir otelde üç gün önce çıkan yangına müdahale sırasında yaralanan itfaiyeci 42 yaşındaki Taner Çebi hayatını kaybetti. Fatih’te 27 Nisan Cuma günü bir otelin sauna kısmında çıkan yangını söndürmeye giden Fatih itfaiye grubunda görevli Taner Çebi, yangını söndürmek ve yaralıları tahliye etmek için canını ortaya koydu. Yangında yaralanan Çebi, kaldırıldığı hastanede iki gün süren hayat mücadelesini kaybetti. Çebi, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Evli ve biri 5, diğeri 1,5 yaşında 2 çocuk babası olan Taner Çebi’nin cenazesi, bugün düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

VEDALAŞIP ÇIKIYORUM
Anadolu Ajansı ekibi, ilerleyen günlerde yayımlamayı planladığı “Zorlu Meslekler” başlıklı haber paketi kapsamında, 15 yıldır itfaiyecilik görevini sürdüren Taner Çebi ile de görüşmüştü. İtfaiyeciliği kutsal bir meslek olarak tanımlayan Çebi, şunları dile getirmişti: “İnsanların en zor anlarında onların yanındasınız. İnsanlar olay sırasında kaçarken, siz tam tersine olayların içine giriyorsunuz. Heyecanlı bir meslek. Göreve başladığım ilk zamanlar olaylara gidip müdahalede bulunduğumu aileme söylemedim. Çocuklarımı öpüp, onlara sarılmadan evden çıkmadım. Göreve her zaman eşimle vedalaşıp öyle çıkıyorum.”

Afetzedelere yardım timinde
İtfaiye eri Taner Çebi, geçmişte yaşanan bazı afetlerde oluşturulan itfaiye timinde yer alan önemli isimlerden biriydi. Çebi, 23 Ekim 2011’de Van depremi, 13 Mayıs 2014’te Soma maden kazası, 18 Mayıs 2014’te Bosna-Hersek’te meydana gelen sel felaketi, 25 Nisan 2015’te Nepal depremi gibi büyük olaylar ve doğal afetlerde yardım çalışmalarına katılan ekiplerde yer aldı. Afetzedelerin umudu olan Çebi, en çok etkilendiği olayları ve o an yaşadığı duyguları verdiği röportajda anlatmıştı.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2018, 06:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER