Kalay´dan Sert açıklama

AK Parti´li Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay, basın toplantısı düzenleyerek gündeme ve şahsına yönelik yapılan eleştirilere cevap verdi.

Kalay´dan Sert açıklama




AK Parti Kdz. Ereğli Belediye meclis üyesi Yusuf Kalay basın toplantısın düzenleyerek, gündeme ve şahsına yönelik yapılan eleştirilere cevap verdi.

Kalay, Öncelikle 2015 yılının Ereğli, Zonguldak ve tüm ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunarak başladığı konuşmasında, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof Dr Ercan Candan’ın şahsına yönelik yaptığı açıklamalara cevap vererek sert eleştirilerde bulundu.

Basın toplantısı düzenlemesinin asıl amacının Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof Dr Ercan Candan’ın şahsıma yönelik yaptığı açıklamalara cevap verme adına gerçekleştirdiğini belirten Kalay, Hatırlanacağı gibi bundan birkaç gün önce Sayın Milletvekili Ercan Candan şahsım hakkında Talihsiz ve kamuoyunu yanıltan bazı açıklamalarda bulunduğu için bunlara cevap vermek üzere bu toplantıyı düzenledik” dedi.

Kalay, Lal kafede düzenlediği Basın toplantısında AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof Dr Ercan Candan kendisine yönelik yaptığı açıklamaya şu şekilde cevap verdi.

“Polisevinde gerçekleştirilen toplantıda, Sayın Milletvekilimiz kendisinin 3,5 yılını değerlendirdi, Bu ayrıca tartışılır muhakkak, Toplantıda bir gazeteci arkadaşın sorduğu bir soru üzerine “Yusuf Kalay sizi Vekil olarak tanımıyor” sorusu üzerine hakkımızda ağır ifadeler söylemeye başladı. O kadar gerilmiş bir saz teli’ ki birden boşalıverdi. Sadece bizim hakkımızda değil Ereğli’nin naçizane insanları hakkında Bugün Ticaret ve Sanayi Odasının Başkanı olan Ereğli’de efsane olmuş, Sporda, Ticarette ve bir çok sosyal etkinliklerde Yaşar Tetiker abimiz hakkında da çok ağır ithamlarda bulundu ki, Yaşar bey geçtiğimiz gün yaptığı basın toplantısında kendisine cevapları verdi.

“MİLLETVEKİLİMİZ SON BİR YILDIR TEŞKİLATI YOK SAYAN TAVIR İÇİNDEDİR”

Neydi bizim Milletvekilini tanımıyoruz dememizin gerekçesi, Bir Sosyal paylaşım sitesinde Bir partili arkadaşımızla yazışırken kendisine bu ifadeleri kullandım. Bu ifadeyi basında arkadaşlarımız aldılar haber yaptılar. Bundan da hiç gocunmuyorum, Neden Bu ifadeyi kullandım? Ercan Candan neden Yusuf Kalay’ın milletvekilli değildir? Şundan dolayı değildir. Onu özellikle söylemek istiyorum, Ben teşkilatçı bir insanım 12 yıldır bu teşkilat bünyesinde büyümüş bir insanım, Hatırlanacağı gibi Milletvekilimiz son bir yıldır Teşkilatı yok sayan tavır içindedir. İlçe başkanı ve yönetimi yok sayan tavır içindedir. Biz AK Parti eğitimlerinde ve AK Partili siyasi büyüklerimizden aldığımız terbiye ve adap teşkilatçılıktır. İnsana odaklı bir siyaset yapmaktır. İstişare odaklı bir siyaset yapmaktır.

“AK PARTİYİ YOK SAYANI BENDE YOK SAYARIM”

Hiç bir şekilde ilçe teşkilat binasına çıkmayan bir Milletvekilimiz var. Son kongre biteli neredeyse 43 gün oldu. O günden beri bir kere teşkilat binasına ve yeni seçilmiş yönetime ziyarete bile gitmemiştir. O teşkilat binası AK partinin temsil makamıdır. Ne Yusuf Kalay’ın ne Fatih Çakır’ın şahsi malı değildir. O koltuk benim Genel Başkanımın temsil makamıdır. Şimdi bu Genel Başkanımın makamını yok sayan teşkilatı ve teşkilat binasını yok sayan bir Milletvekili Genel Başkanımızı yok saymıştır. Genel Başkanı yok sayan AK partiyi yok saymıştır. Ak Partiyi yok sayanı bende yok sayarım. Söylemem bundan ibarettir. Yoksa kendinsin şahsı ile ilgili en ufak bir meselemiz olmamıştır.

“MİLLETVEKİLİ SEÇİMDEN SONRA FARKLI FORMATA GİRDİ”

İyide neden yok sayıyoruz milletvekilimizi, seçimden sonra farklı bir formata girdi. Kendisinden beklemediğimiz şeyler yapıyor. Neler yapıyor mesela insanların elini sıkmıyor, Ben belediye meclis üyesiyim elimi sıkmıyor. İlçe başkanımız ve bir başkası uzatıyor elini sıkıyor kafasını çeviriyor. Biz bunları defalarca yaşadık.

“BÜYÜK BASKI ALTINDAYIZ”

Neden yoksaydık? Belediye meclis üyelerine ettiği ağır küfürlerden, yaptığı hakaretlerden dolayı yoksaydık, Neden yoksaydık? Bizleri ağır tehdit ettiği için yoksaydık, kendiside bazı açıklamalarda bulundu bu olayla ilgili, 30 Mart yerel seçimlerin ardından bizler meclis üyeleri ve Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal, Gazeteciler ve İl genel meclis üyeleri büyük baskı altındayız milletvekilimiz tarafından,

“BİZE ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERİLDİ”

Bu baskının ilk filizlendiği yer bizim seçimi kazandığımız 30 Mart’ın ertesi günü polisevinde yaptığımız kahvaltı toplantısıydı. Bize öyle aba altından sopa gösterildi ki, ben ne siyasi hayatımda nede 50 yıl içerisinde hiçbir şekilde böyle bir tehditle karşı karşıya kalmadım, Bizim beklediğimiz Belediyenin profesyonel yönetilmesiydi. Kendisininde söylemi oydu. Fakat kendisinin söylemelerine talimatlarına emirlere uymayanın derhal başına maliyeye yıkacağı açıklamasını yapmıştır. Bizler o gün onu çokta dikkate almadık, Neden dikkate almadık, Seçimin heyecanıdır dedik, Milletvekilim heyecanlanmıştır dili sürçmüştür dedik, Fakat sonunda gördük ki Ereğli belediyesi büyük baskı altında,

“İŞE ALINAN ARKADAŞ DOĞRUDUR BENDE ÇALIŞMIŞTIR”

Bana atıfta bulunduğu konu başlıklarına gelince seçimi kazanır kazanmaz sekreterini işe aldı diyor. Şu an işe başlayan arkadaş bende çalıştı doğrudur. Bana parti kanadı ile gelmiştir. Partimizin üyesidir. Partimizin yedek yönetimin kurulu listesinde yeri vardır. Partimizde zaman içinde delegelik yapmıştır. Partimin tavsiyesi ile 4-5 yıl benim yanımda çalışmıştır. Fakat seçimden 6-7 ay önce çeşitli nedenlerden dolayı benden ayrılmıştır. Tazminatını almıştır. Bize çok hizmeti geçmiştir. Neredeyse 5 yıl belediye meclis üyelerinin çayını çorbasını vermiştir. Yine seçimden sonra bizimde olumlu görüşümüzden sonra işe alınmıştır. Bu arkadaşımız memur olarak işe alınmamıştır, taşeron işçidir, Bu arkadaşımız Yetimdir, Babası yoktur, çalışmaya işe ihtiyacı vardır, şu an asgari ücretle çalışmaktadır, Milletvekilimiz rahatsızsa yarın talimat verir çıkışını verirler. Bizde onu hiçbir şekilde mağdur etmeyiz, Her zaman her Partilimizin arkasında durduğumuz gibi o kardeşimizin’ de arkasında dururuz.

“BELEDİYEYİ ALIR ALMAZ DANIŞMANINI BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI YAPTI”

Sayın Milletvekili sekreteri zikredeceğine daha Belediye’yi almamızın ilk haftasında kendi danışmanını Belediye Başkan yardımcısı olarak atayarak en üst makama, Hatta Başkan Yardımcısı değil, Başkan yardımcılarından sorumlu Başkan yardımcısı, Hatta Belediye başkanından sorumlu başkan yardımcısı olarak atamıştır ve biz bunu kendine defalarca söylemiştik,

“KENDİSİ YEĞENİNİ İŞE KOYMUŞTUR”

Sayın Milletvekili ne yapmıştır? Daha 6 aylık milletvekili iken oğlunu ERDEMİR’ e sokmuştur, Sayın milletvekili ne yapmıştır? Yine belediyeyi kazandığımız zaman Özel kaleme çok tecrübesiz olan yeğenini yerleştirmiştir. Sayın milletvekili ne yapmıştır? köyünde neredeyse kendi taraftarı olan herkesi belediyeye sokmuştır. Belediyede E.C yazılı pusulalar dolaşmaktadır. Biz bunlardan hiçbir şekilde rahatsız olmadık.

“YETİM KIZDAN RAHATSIZ OLACAĞINI BİLSEYDİK ORAYA SOKMAZDIK”

Ama Yusuf Kalay’ın yanında çalışan sekreterden, yetim kızdan rahatsız olacağını bilseydik oraya sokmazdık. Benim hiçbir şekilde 1.derece akrabam yoktur. Oğlum yanımda üniversite bitirdi işsiz, Kızım üniversite bitirdi işsiz yanımda, Ben çocuklarımı da oraya yerleştirmeyi bilirdim ama bizim öyle bir isteğimiz olmadı. Bizim tek istediğimiz biri işe sokulacaksa bu partide bu seçime emeği geçmiş teşkilatçı insanların sokulmasıdır.

“12 YILDAN BU YANA VERDİĞİM PARALARI HANIMIM DUYSA BENİ BOŞAR”

Sayın Milletvekili seçimlerde kaç para verdiğini söylüyor. Diyor ki? Kaç para verdi.Sayın vekillim benim 12 yıldan beri bu teşkilata verdiğim paraları eğer hanımım duysa beni yarın boşar bu kadar net söylüyorum.Biz 12 yıldan beri bu partiye her aşamasında seçimde bizden ekonomik destek isteyen seçim koordinasyonu Başkanı Erol Şahin’dir.Erol Şahin bizim ne kadar para verdiğimizi bilir. Kendisi Erol şahine sorarsa oradan cevabını alır.

“SKM BANA GÖREV VERDİ”

SKM En çok insanların girip çıktığı seçim bürosunda bana görev verdi. Ben o seçim bürosunda günde 400-500 vatandaşımıza hem projeleri anlattım Hem’de onların dertlerini dinleyerek üst makamlara ilettim, Fakat Sayın Milletvekilimiz SKM
‘ nin listesinde kayıtlıdır. Sadece 11 gün sahada dolaştı.

“KAÇAKSA BELEDİYE SENİN EMRİNDE GEREKEN YAPILIR”

Sayın Milletvekili kaçak kattan bahsediyor. Belediye senin emrinde kaçak bir şey varsa ekipler gelir gerekeni yapar. Ben sana bunu seve seve hediye ederim, Yusuf Kalay’ın inşaatçılığını ve Ticaretini Ereğli’de bilmeyen yoktur

“BU YAPILMIŞ EN BÜYÜK HAKARETTİR “

Seçimi kazandım geri çekildim diyor. Bu Ereğli’ ye teşkilata yapılmış en büyük hakarettir evet bu seçim kazanılmıştır. Bu seçimi Ereğli halkı kazandı”

Kalay, açıklamalarının ardından Gazetecilerinin sorularını yanıtladı.

Gerçekleştirilen Basın toplantısında, Meclis Üyeleri Hasan Pınarcık, Mehmet Erdoğan, Fevzi Ekşi ve Sabri Dinç’in yanı sıra Eski meclis üyelerinden Âdem Çakır’da katıldı.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2015, 11:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER