Kampüs yeni görünümüne kavuşuyor

Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, birtakım incelemeler yapmak üzere Çaycuma Kampüsünü ziyaret etti.

Kampüs yeni görünümüne kavuşuyor

Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, birtakım incelemeler yapmak üzere Çaycuma Kampüsünü ziyaret etti. Özer, Çaycuma Kampüsünde bulunan Sivil Havacılık Yüksekokulu, Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü ve Çaycuma Meslek Yüksekokulunda (MYO) sürdürülen akademik ve bilimsel çalışmalar ile fiziki düzenleme çalışmaları hakkında bilgi aldı ve Çaycuma Kampüsünde yapılacak onarım, yenileme ve diğer çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, incelemelerde bulunmak üzere 12 Şubat Cuma günü Çaycuma Kampüsü’nü ziyaret etti. Üniversitenin ilçelerde bulunan kampüslerini sık sık ziyaret eden ve buralarda sürdürülen eğitim, araştırma ve yenileme çalışmalarını yakından izleyen Rektör Özer, Çaycuma’da bulunan Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Çaycuma Meslek Yüksekokulu, Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Sakine-Şevki Yurtbay Gıda Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezinin ihtiyaç duyduğu eğitim ve altyapı ihtiyaçlarını yerinde inceledi.

Yapılan inceleme sonunda Çaycuma Meslek Yüksekokulu dış cephe kaplamasının yapılması,yenikütüphanenin yapılarak nitelikli bir şekilde tefrişatının yapılması, Farabi kampüsünde bulunan Rüştü Onur Çalışma sonunu gibi bir salonun Çaycuma Kampüsüne yapılması, öğrenci yemekhanesinin düzenlenmesi, Gıda Teknolojisi ve Ormancılık ve Orman Ürünleri Bölümleri ile ilgili iki yeni laboratuvar yapımı ve teçhizat alımı yapılması ve yapılacak cami inşaatının yeri konusu karara bağlandı.

Rektör Özer: “Üçüncü büyük kampüsümüz Çaycuma Kampüsü.”

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer,Çaycuma Kampüsü Farabi ve İbn-i Sina Kampüslerinden sonra Çaycuma Kampüsünün üçüncü büyük kampüs olduğunu ve sürekli gelişmesi için çalışma içinde olduklarını hatırlatarak şunları söyledi: “Çaycuma Kampüsümüz gelişme potansiyeli olan bir kampüsümüzdür. Çaycuma’da daha önce bulunan Çaycuma Meslek Yüksekokulundan sonra açılan Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Sakine-Şevki Yurtbay Gıda Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi ile birlikte farklı alanlarda gelişmeye müsait bi kampüs haline gelmiştir. Bu nedenle binaları ve derslikleri daha verimli kullanmak durumundayız. Çünkü kamu kaynaklarını daha efektif kullanmak bizim görevimiz. Yapılan tespitler ve bu doğrultuda yaptığımız planlamalar çerçevesinde Çaycuma Kampüsünü öğrenciler açısından daha kaliteli hale getirmek için yeni bir çalışma başlattık. Buna göre Çaycuma Meslek Yüksekokulu’nun dış cephe kaplamasını yaptıracağız. Yeni ve tam donanımlı bir kütüphane kuracağız. Öğrencelerimiz için yeni, nitelikli ve geniş bir çalışma salonu yapıyoruz. Öğrenci yemekhanesini daha nitelikli bir hale getireceğiz. Gıda Teknolojisi ve Ormancılık ve Orman Ürünleri Bölümleri ile ilgili iki yeni laboratuvar yapıp ihtiyaç duyulan teçhizatlarını sağlayacağız. Ayrıca yöre mimarisine uygun güzel bir camiyi kampüsümüze kazandıracağız. Artık ilçe kampüslerimiz en az il merkezinde bulunan kampüslerimiz kadar öğrenciler açısından nitelikli yaşam alanları haline gelecek.”

Rektör Özer, incelemelerin ardından Çaycuma kampüsünde görev yapan öğretim elemanları ile bir araya gelerek bir süre sohbet ettikten sonra kampüsten ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2016, 08:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER