Kamuda FETÖ´cü memur temizliği!

Kamuda FETÖ´cü memur temizliği!

Kamuda FETÖ´cü memur temizliği!

En büyük temizliğin yapıldığı Millî Eğitim’de 28bin 163 kişi; ikinci sıradaki emniyette 7 bin 699 görevli ihraç edildi. 24merkez valisi de görevlerinden alındı. Bu kişiler, mahkûmiyet kararıaranmaksızın, görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilmeyecek; bir dahakamu hizmetinde çalışamayacak.

Kamuda, Fetullahçı Terör Örgütü’yle (FETÖ) ile ilişkisitespit edilen 41 bin 811 memurun gö-revine son verildi. Dün Resmî Gazete’ninmükerrer sayısında yayımlanan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK), FETÖve diğer terör örgütleriyle ilişkisi olan kamu çalışanları görevlerindenuzaklaştırıldı.

Kamudaki işlerineson verilenlerden 28 bin 163’ü Millî Eğitim Bakanlığı, 2 bin 18’i SağlıkBakanlığı ve bağlı kuruluşları, 733’ü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı vebağlı kuruluşları, bin 519’u Diyanet İşleri Başkanlığı, 439’u Aile ve SosyalPolitikalar Bakanlığı personelinden oluşuyor. Ayrıca 7 bin 669 emniyet, 323jandarma, 2 sahil güvenlik görevlisi ve 24 merkez valisi görevlerinden alındı.Söz konusu KHK kapsamında kamu görevinden çıkarılanlara ayrıca herhangi birtebligat yapılmayacağı, haklarında ayrıca özel kanun hükümlerine göre işlemtesis edileceği kaydedildi. Bu kişilerin, mahkumiyet kararı aranmaksızın, rütbeve/veya memuriyetlerinin alındığı, görev yaptıkları teşkilata yeniden kabuledilmeyecekleri, bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecekleri, doğrudanveya dolaylı olarak görevlendirilemeyecekleri bildirildi. İhraç edilenlerlistesinde daha önce gündeme gelen ilginç isimler de bulunuyor. Bunlardanbazıları şunlar:

FET֒NÜN EKRAN YÜZÜ

- FET֒nün HavaKuvvetleri İmamı Adil Öksüz’ün hocası olan ve tutuklanan Sakarya Üniversitesiİlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Davut Aydüz, ihraç edilen isimlerarasında. Aydüz, FET֒nün ‘ekran yüzü’ olarak biliniyordu.

- TRT’de ihraçedilenlerden biri olan Aykut Yıldır’ın FET֒nün akademik kariyer imamı olduğubelirlenmiş, bilgisayarında bazı maillerde önemli delillere ulaşılmıştı.Yıldır, görevden el çektirilmişti.

-Üniversitelerden toplam 2 bin 346 akademisyen ve personel ihraç edildi. GaziÜniversitesi Rektörü Prof. Süleyman Büyükberber ve eşi Nuray Büyükberber deihraç edilenler arasında yer alıyor. FET֒nün kadrolaşma merkezi hâline gelenGazi Üniversitesi’nde 118 akademisyen ihraç edildi.

- HacettepeÜniversitesi’nin eski rektörü Prof. Murat Tuncer ve FET֒nün doktoru olarakbilinen ve hâlen kaçak olan Prof. Tuncay Delibaşı da ihraç edilenler arasındayer alıyor. Hacettepe Üniversitesi’nde 66 akademisyen, Marmara Üniversitesi’nde46, İstanbul Üniversitesinde ise 168 akademisyen görevlerinden ihraç edildi.

ÖSYM’DE 10 UZMAN

- FET֒nünsınavlarda kopya merkezi olarak kullandığı ÖSYM’de ise 10 sınav uzmanı ihraçedildi. Ayrıca 53 özel okul ile bir özel öğrenci yurdu, kapatılan özel öğretimkurumları listesinden çıkarıldı.

- İhraçedilenlerden biri de Munzur Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih BölümüÖğretim Görevlisi Doç. Dr. Candan Badem’di. Badem, 15 Temmuz’daki darbegirişimi sonrası önce açığa alınmış, 3 Ağustos’ta da gözaltına alınmıştı.

- Yine ihraçedilenler arasında Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Prof. Dr. Nilay Etiler, Prof. Dr.Kuvvet Lordoğlu, Doç. Yücel Demirer, Yar. Doç. Hakan Koçak gibi, kamuoyundabüyük tepki çeken ‘Barış İçin Akademisyenler’ bildirisine imza atan isimler deyer aldı.

- CHP GenelBaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlarından İstanbul ÜniversitesiÖğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Gürsul’un görevine son verildi.

- Görevlerine sonverilenler arasında CHP’nin Parti Meclisi üyesi Hacettepe Üniversitesi TıpFakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alper Keten ile Marmara ÜniversitesiHukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Ahmet Caner Yenidünya da bulunuyor.

76 ASKERİ HAKİM-SAVCI

Bu arada MilliSavunma Bakanlığı, FETÖ soruşturması kapsamında 76 askeri hakim ve savcınınmeslekten ihraç edildiğini açıkladı. İhraç edilenler arasında, tutuklanan eskiGenelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Muharrem Köse de var.

YARBAY ALKAN ORDUDAN İHRAÇ

Osmaniye’de şehitkardeşi Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenazesinde söylediği “Düne kadar çözüm diyenlerne oldu da sonradan savaş diyor” sözleriyle gündeme gelen Jandarma YarbayMehmet Alkan, Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edildi. Kararasosyal medya hesabından tepki gösteren Alkan, “Hayatımın hiçbir döneminde FETÖile irtibatım olmamıştır, selam dahi vermedim ama yıllardır bu örgütle beraberolanlar tarafından FET֒cü diye atıldım” diye yazdı.


Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2016, 07:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER