KAN BAĞIŞCILARINA MADALYA

KAN BAĞIŞCILARINA MADALYA

gundemeregli.com-Türk Kızılayı’na gönüllü kan bağışında bulunanları plaket ve madalyaları takdim edildi.

Kızılay 10,25 ve 36  üzeri kan bağışında bulunan gönüllü kan bağışçılarına altın gümüş ve bronz madalyaları verdi.

Alaplı ilçesinde 3 gümüş ve 36 bronz madalya alan gönüllü kan bağışçılarına madalya ve beratları takdim edildi
Dedeman Otel’de gerçekleştirilen programa, Türkiye Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan Kızılay Alaplı Şube başkanı Hayri Yiğit, Ereğli Şube başkanı Yusuf Oktay, diğer şubelerden yöneticiler ve davetliler katıldı.

SİZLER BİZLER KADAR ZATEN KIZILAY CISINIZ
 
Açılış konuşmasını yapan Dr. Ömer Selim Alan, “Sizler zaten bizler kadar Kızılaycısınız. 26 personel 6 aracımız ile sizlere ulaşmaya ve her geçen gün gönüllü ordumuzu arttırmak için en sağlıklı kanı sizler ulaştırarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda 26 personelimiz var. Çoğu da Zonguldak’ın personelidir. Türk Kızılayı’nın tüm ülke genelinde uyguladığı gelişmeleri yakinen takip ediyoruz. 2005 yılında imzalanan güvenli kan temini protokolü ile hastanelerin kan ihtiyacını karşılıyoruz. Bizlerde bizzat kendi şoförlerimiz ile birlikte bizzat yetkiliye teslim ediyoruz. Biz istiyoruz ki hiçbir zaman sıkıntı yaşamayalım. Bunun içinde gönüllü kan bağışçılarına ihtiyaç var. Kızılay ailesinin her geçen gün genişlemesi bizleri mutlu ediyor. Sizlerin yapmış olduğu büyük iyiliğe bizler de vesile olmuş oluyoruz. Madalya almayı hak etmiş bağışçılarımıza ve bu güne kadar kurumumuza katkı sağlayanlara teşekkür ediyoruz” dedi.
İNŞALLAH BU MADALYALARI ARTTIRACAĞINIZA İNANIYORUM
 
Türkiye Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün ise, “ Bu gün burada ailenizle çocuklarınızla hep beraber bu mutlu günde madalya alacaksınız. İnşallah bu madalyaları artıracağınıza inanıyorum. Çünkü kan bağışı gönüllülük esasına bağlıdır. Kan bağışçıları sayısının artacağına da inanıyoruz. Hep beraber bu işi yürütüyorsunuz. Kan merkezimizin çalışan hemşerileri, doktorları mesailerini harcayarak bu kampanyaları yapıyorlar. Bu gün Türk Kızılayı’nın 146. Kuruluş yıldönümü. Tam 146 yıl, dile kolay. Kuruluş yıldönümünü de kutluyorum” diye konuştu.
Programda 10,25, 35, 45 ve üzeri kan bağışında bulunanlara plaket, altın ve gümüş bronz madalya hediye edildi.
Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2014, 08:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER