Kan Bağışı Kampanyasında Erdemir İlkokulu Türkiye rekorunu kırdı

Kdz. Ereğli İlçesi Erdemir İlkokulu tarafından, Avrupa Birliği (AB) Projesi kapsamında kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kan Bağışı Kampanyasında Erdemir İlkokulu Türkiye rekorunu kırdı


 
Kdz. Ereğli İlçesi Erdemir İlkokulu tarafından, Avrupa Birliği (AB) Projesi kapsamında kan bağışı kampanyası düzenlendi.Erdemir ilkokulu kapali spor salonunda  düzenlenen kan bağışı kampanyasında 247 Ünite kan toplanırken, Erdemir İlkokulu Türkiye genelinde  Avrupa Birliği(AB) ve Milli Eğitim bakanlığı arasındaki  protokolle 155 okul arasında yapılan kan bağışı etkinliğinde  Türkiye rekorunu kırdı.
 
KAMPANYANIN AMACI,ÇOCUKLARA KAN´IN NE KADAR DEĞERLİ OLDUĞUNU ANLATMAK
 
Kdz. Ereğli Erdemir İlkokulu  Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen “Kan Ver Can Ver “başlıklı proje kapsamında, çocuklara kanın ne kadar değerli bir madde olduğunu anlatmak için kan bağışı kampanyası düzenledi.Düzenlenen kampanyaya öğretmenler, öğrenci velileri, servis şoförleri büyük ilgi gösterdi. Türkiye genelinde Avrupa Birliği(AB) ve Milli Eğitim bakanlığı arasındaki  protokolle 155 okul arasında yapılan kan bağışı etkinliğinde Erdemir İlkokulu 247 Ünite kan toplayarak Türkiye rekorunu kırdı.
 
 
TÜRKİYE REKORU KIRILDI
 
Erdemir İlkokulu müdürü Yaşar Ciğer gazetecilere yaptığı açıklamada, Erdemir ilkokulu ailesi olarak kan bağışı kampanyasının bu yıl 7.sini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Erdemir İlköğretim Okulu Ailesi olarak 2011 yılından beri sürekli ve düzenli olarak kan bağışı kampanyamızı yapıyoruz. Bu yıl 7. Kan bağışı kampanyamız. Her kan bağışı kampanyamızda bir önceki sayıyı geçmeyi planlıyoruz. Bugün 247 Ünite kan topladık, hedeflediğimiz sayıya ulaştık, Türkiye genelinde Avrupa Birliği Projesi kapsamında 155 okul arasında Türkiye rekorunu kırdık. Kan bağışı kampanyamızdaki amaçlarımızdan bir tanesi; çocuklarımıza kanın ne kadar değerli bir madde olduğunu anlatılması ve bizler bunu yaptığımız etkinliklerle öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve çalışanlarımıza önemini anlatıyoruz” dedi.

EĞİTİM BOYUTU ÖNCELİKLİ KISMI

Kan bağışı kampanyasında öncelikli kısmının eğitim olduğunu belirten Ciğer konuşmasını şu şekilde sürdürdü;“Bu proje Avrupa Birliği Projesi kapsamında destekleniyor. Buradan gelecek etkinlikler ve çeşitli eğitim materyalleri ile birlikte bizler öğrencilerimize kanın değerli bir madde olduğunu ve verilmesi gerektiğini, kanın hayattaki iki sıvıdan biri olduğunu, bunu çocuklarımıza eğitimini vermek için bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Eğitim, fırsat eşitliğini yaratarak bunu da değerlendirmiş oluyoruz” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2015, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER