Kanseri yendi, 6 yıldır şükür yemeği dağıtıyor

Akciğer kanserini yenen Aydın Akın, hastalıktan kurtulması nedeniyle geleneksel hale getirdiği 6. şükür yemeğinde pilav dağıttı.

Kanseri yendi, 6 yıldır şükür yemeği dağıtıyor
Akçakoca’da yaşayan ve akciğer kanserini yenen Aydın Akın, hastalıktan kurtulması nedeniyle geleneksel hale getirdiği 6. şükür yemeğinde pilav dağıttı. 


Akçakoca Merkez Cami önünden 6 yıldır süren şükür yemeği devam ediyor. Cami avlusunda vatandaşlara şükür pilavı dağıtıldı. 1968 yılında çalışmak için Almanya´ya giden ve 1987 yılında olduğu muayenede kanser olduğunu öğrenen Aydın Akın, metaneti elden bırakmayarak tedavisine başlandı ve ameliyat oldu. Akciğerinin dörtte ikisi alınan Akın, Hayata hep pozitif baktığım için bu hastalığı yendim. Kanseri yenip yeniden sağlığıma kavuşunca mücadeleyi bırakmadım ve insanları bilinçlendirmeye çalışıyorum dedi.

Kanserden korkulmaması gerektiğini işaret eden Akın, Kanserden asla korkmayın geç kalmaktan korkun. Kontrollerinizi yaptırın ve mutlaka 6 ayda bir akciğer filminizi çektirip muayene olun diye konuştu. 

6 yıldan bu yana kanserle mücadele eden Aydın Akın, Haydi kansere de bir tokatta sen at kampanyası ile ilgili 6 seneden beri vermiş olduğu şükür yemeğini Merkez Cami önünde yaptı. Vatandaşlar ise kanserle mücadeleyi yıllardır sürdüren Akın´a destek verdiklerini belirterek bu mücadele herkesin duyarlı olması ve herkesin kendilerini kontrolden geçirmesi gerektiğini söyledi.
Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2014, 13:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER