Karaduman, “Önceliğimiz TTK’nın özelleşmesi değil güçlendirilmesidir”

Karaduman, “Önceliğimiz TTK’nın özelleşmesi değil güçlendirilmesidir”

Karaduman, “Önceliğimiz TTK’nın özelleşmesi değil güçlendirilmesidir”
AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, “Önceliğimiz TTK’nın daha da güçlendirilmesidir” diye konuştu. 

Zonguldak kamuoyunda bir süredir TTK Karadon Müessesesi’nin özelleşeceği iddiaları üzerine GMİS harekete geçmiş ve eylem kararı almıştı. Geçmişte TTK’nın güçlendirilmesi için çeşitli görüşmeler yaptıklarını ve talepleri bakanlık yetkililerine ilettiklerini ifade eden AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, son yaşanan gelişmeleri de milletvekilleri ve il başkanı aracılığıyla bakanlık yetkililerine ileteceklerini ifade etti.



“TTK Zonguldak’ın olmazsa olmazıdır”

TTK’nın ekonomik ve sosyal yönden Zonguldak ile bir bütün olduğuna dikkat çeken Başkan Metin Karaduman, “Özellikle son günlerde kamuoyunda gerek sendikacı arkadaşlarımız, gerekse kamuoyunda çıkan haberler özelleştirme yönünde. Tabi biz TTK ile ilgili daha önceden hem milletvekillerimize, hem de TTK yetkililerine, sendika yetkililerine TTK’nın güçlendirilmesi noktasında ne yapmamız gerekiyorsa bununla ilgili çalışmalarımızın olduğunu, istihdama yönelik işçi alınmasıyla ilgili taleplerimizi iletmiştik. TTK Zonguldak’ın olmazsa olmazıdır. TTK hem ekonomik, hem de sosyal anlamda Zonguldak’ın bir olgusudur. Bunu yaşatmamız için biz de hem TTK’yı güçlendirmek, hem de TTK’daki çıkan kömürün rezervi olduğunu ve bunun Türkiye ekonomisine katkısı olması gerektiğini söyleyerek burada bir yapılanma içerisinde olmamız gerektiğini geçmiş dönemlerde ifade etmiştik. Bunu hem sendikacı arkadaşlarımızla paylaştık. Hem milletvekillerimizle, il başkanımızla paylaştık. Son çıkan haberler tabii kamuoyunda Zonguldak’ta olumsuz olarak yankılandı. Biz de TTK’nın güçlendirilmesi noktasında ne yapmamız gerekiyorsa o hamleyi yapmamız gerektiğini, geçmiş dönemde de söylediğimiz gibi ifade etmiştik. Bunların üzerine son yaşanan olaylarla ilgili ve TTK’nın on durumuyla alakalı hem müessese müdürlüklerinden, hem de TTK Genel Müdürlüğü’nden, hem sendika yönetimindeki arkadaşlarımızdan, son yaşananlarla ilgili gerekli bilgileri alıp hem il başkanımıza, hem milletvekillerimize hem de bakanlık yetkililerine paylaşacağız” dedi.



“Önceliğimiz TTK’nın güçlenmesidir”

TTK’nın güçlenmesi noktasında çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Karaduman, “Burada önceliğimizin TTK’nın yapılanmasının güçlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Öncelikle buradaki yapısal değişiklik olduktan sonra istihdamın artışı ve yapısal değişikliği uyguladıktan sonra TTK’nın daha çok güçleneceğine inanıyoruz. Gerek il başkanımız, gerek milletvekillerimiz TTK’nın güçlenmesiyle alakalı zaten destek olmuşlardı. Umut ediyorum önümüzdeki günlerde milletvekillerimizle bu görüşmeleri bakanlık yetkililerine daha önceden aktardıkları gibi tekrar yapılacak toplantılarda paylaşacaklar. Bizim bu sosyo-ekonomik olarak Zonguldak’ı güçlendiren TTK’nın bu değişimle birlikte daha da güçleneceğine inanıyoruz. Önceliğimizin özelleştirme değil TTK’nın güçlenmesi olması gerektiği düşüncesindeyim. Bunu hazırlayacağımız raporda da ifade edeceğiz. Gerek arkadaşlarımızdan aldığımız bilgilerle bunları önümüzdeki günlerde ifade edeceğiz. Buradaki yapılan çalışmaların Zonguldak ekonomisinde ne kadar etki olacağını da ilgili mercilerle paylaşacağız. Önümüzdeki günlerde de kamuoyuna bununla ilgili bilgi vereceğiz. İnşallah buradaki sıkıntı ve problemin çözülme noktasında bizler de katkı vereceğiz” diye ifade etti.
Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2016, 14:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER