Karantina sürüyor

Karantina sürüyor

Karantina sürüyor


Zabıta ekipleri,pazaryerindeki süt ürünlerini imha etti.

Kdz. Ereğli’nin bazıköylerinde küçük ve büyükbaş hayvanlarında baş gösteren ve hayvandan insana dabulaşan şap hastalığı nedeniyle birçok köy ve bazı mahalleler karantina vekordon altına alınarak karantina tedbirleri uygulanmaya başladı.

Kdz. Ereğli Kaymakamlığı’nın 19.07.2016 tarih ve 3581 ile 21.07.2016tarih ve 3623 sayılı yazıları ve Kdz. Ereğli İlçesi Hayvan Sağlık Zabıtasının19.07.2016 tarih ve 2016/ 04 sayılı Komisyon Kararı gereği kamuoyuna yapılanaçıklama şöyle:  

Kdz. Ereğli’nin bazı köylerinde küçük ve büyükbaş hayvanlarında başgösteren ve hayvandan insana da bulaşan ŞAP HASTALIĞI nedeniyle birçok köy ve belediyemizebağlı bazı mahalleler karantina ve kordon altına alınmış olup, karantinatedbirleri uygulanmaktadır.  

Bu kapsamda canlı hayvan, hayvansal ürünler; süt, deri, tırnak, boynuz,tüy, yapağı, hayvan gübresi, hayvan yemi, ot, saman, süt ve süt ürünlerinin köyve mahalle sınırlarından dışarı çıkışı ile satılması yasaklanmış ve bu kararlarhalka duyurulmak üzere köy ve mahalle muhtarlarına da gönderilmiştir.

Karantina tedbirlerine rağmen Kdz. Ereğli pazar yerinde satışısürdürülmek istenen çeşitli kap ve pet şişeler içinde 45 kilo süt, 25 kiloyoğurt ve 2 kilo kaymaktan oluşan süt ve süt ürününe Kdz. Ereğli Belediyesi ZabıtaMüdürlüğü tarafından tutanakla el konulmuş olup, Temizlik İşleri Müdürlüğü ileberaber imha edilmiştir. “

 

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2016, 06:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER