Katı atık bilgilendirme toplantısı yapıldı

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın isteği üzerine Zonguldak Belediyesi tarafından katık atık bedellerinin hesaplanması ile ilgili toplantı düzenlendi.

Katı atık bilgilendirme toplantısı yapıldı
 Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın isteği üzerine Zonguldak Belediyesi tarafından katık atık bedellerinin hesaplanması ile ilgili toplantı düzenlendi. Toplantıya katılan bazı esnaflar belirlenen katı atık bedellerine tepki gösterdi. 
Düzenlenen katı atık bilgilendirme toplantısına Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, ZTSO Başkanı Metin Demir,ZTSO Meclis Başkanı Zafer Sağlam, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.
Türkiye’de ilk defa böyle bir hesaplama sistemi oluşturulduğunu ifade eden Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “Zonguldak belirli bir konularda gerçekten zor bir şehir. Su, katı atık ve atık su Zonguldak için dert durumda. Ancak bizler Zonguldak Belediyesi olarak örnek bir çalışma yaptık. Türkiye’de ilk defa Zonguldak´ta olan bir hesaplama sistemi oluşturduk. Belediye Meclis üyesi ve Mali müşavirimiz Cevat Bulut bu konu hakkında 1 yıldan fazla hassasiyetle bir çalışma yaptı. Bu çalışmayı bizler Bakanlık neslinden belirlenen bu sistemi belediyemizde uygulamaya geçirdik. Bu noktada vatandaşlarımızın ve esnafımızın soruları olduğunun farkındayız ve bu sistemi anlatmak için bu toplantıyı düzenledik” dedi.
Katı atık bedellerinin esnaf ile belediye arasında sürekli problem oluşturduğunu ifade eden Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir ise, “Belediye’nin hazırladığı tarifeler hep dava konusu oldu. Esnaf ve belediye adliye koridorlarını aşındırmak durumunda kaldı. En son bakanlığın yayınladığı düzenleme sonucunda Sayın Cevat Bulut’un hazırladığı bir çalışma var. Ama gördük ki bazı esnaf ve tüccarlarımızın sıkıntı yaşadı. Bazı işyerlerinde özellikle marketler ve işyerlerinde astronomik olduğu ifade edilen bazı bedellerin çıktığını gördük. Bunun üzerine tekrar belediye ile davalık olma durumuna gelmektense, boş yere adliye koridorlarını aşındırmaktansa başkanımızdan böyle bir bilgilendirme istedik” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından Belediye meclis üyesi Cevat Bulut sunum halinde evsel atık tarifeleri hakkında bilgi verdi. Toplantıya katılan bazı esnaf ve vatandaşlar belirtilen rakamları fazla buldukları için tepki gösterdi.
Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2016, 07:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER