Kavlak;´´ Direnmek onurlu bir iştir ´´

Türk Metal Sendikası ve Uludağ Üniversitesi İşbirliği ile “Söz Çalışma Ekonomisi Öğrencilerinde” kurultayı başladı.

Kavlak;´´ Direnmek onurlu bir iştir ´´
Kdz. Ereğli İlçesi’nde Türk Metal Sendikası ve Uludağ Üniversitesi İşbirliği ile “3. AKADEMEK Öğrenci Kurultayı” başladı. Gülüç Beldesi Büyük Anadolu Otel’de gerçekleştirilen Kurultaya, Kdz. Ereğli İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük,Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz,Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi Başkanı Metin Ercan, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Belde Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Erdemir İşçileri ve Türkiye’de çeşitli üniversitelerde eğitim gören Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümleri öğrencileri ile öğretim görevlileri katıldı.

“Söz Çalışma Ekonomisi Öğrencilerinde” sloganı ile düzenlenen Kurultayda konuşan Genel Başkan Pevrul Kavlak, Direnmek kolay değildir, hele adaletsizliğe karşı, artık kanıksanmış haksızlıklara karşı, her şey size karşıyken direnmek zor iştir. Hem de çok zor iştir ama bir o kadar da onurlu iştir.”dedi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, “Teröre teröriste inat, bu ülke üzerinde kurulan bütün tuzaklara, oynanan oyunlara inat, ne olursa olsun, teröre, teslim olmayacağız. Bu vatan, bu millet, bu bayrak için, direneceğiz. Sonuna kadar direneceğiz, direne direne kazanacağız” dedi. Kavlak, Türk Metal Sendikasının Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle Gülüç Beldesi’nde bulunan Büyük Anadolu Otel’in konferans salonunda düzenlediği ‘Söz Çalışma Ekonomisi Öğrencilerinde Öğrenci Kurultayı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Kavlak’ın açıklamaları şu şekilde:

BUGÜN EĞER, DÜNYANIN ÇİVİSİ ÇIKTIYSA, ADALETSİZLİK YAYGINLAŞTIĞI İÇİNDİR

Hepimiz bildiği bir söz var. Her yerde yazar. Mahkemelerin duvarlarını süsler: Adalet, mülkün temelidir. Evet, Adalet, mülkün temelidir. Biliriz ama sanıyorum, Pek azımız bu söze hak ettiği değeri vermiştir. Oysa çok önemlidir, hatta benim için düstur gibidir. Çünkü bu sözdeki mülk, maddi zenginlik, mal mülk anlamında değil, Devlet anlamındadır. Yani, adalet, devletin temelidir. Aslında, devletle de sınırlı değildir. Adalet, her şeyin, devletin, ülkenin, düzenin, sistemin, toplumun, ailenin temelidir. Hatta ekonominin, çalışma barışının, işyerinin, sendikanın temelidir. Adalet, herşeyin ama herşeyin temelidir. Dünyanın temelidir. Adalet yoksa hiçbir şey yok demektir. Onun için, bugün eğer, dünyanın çivisi çıktıysa, adaletsizlik yaygınlaştığı içindir. Bugün eğer, çatışmalar, şiddet, terör tırmanıyorsa, adaletsizlik büyüdüğü içindir.

HER ŞEY ARTARKEN, BİR ŞEY AZALDI

Her şey artarken, bir şey azaldı. Emeğin, bu zenginlikten aldığı pay azaldı. Maddi bütün zenginlikleri yaratan, çalışanların, ücretlilerin, işçinin, memurun, köylünün, bu zenginlikten aldığı pay azaldı. Bir taraf hızla artarken, bir taraf aynı hızda azaldı. Azalmaya da devam ediyor. Onun için, eğer savaşların, çatışmaların, şiddetin, terörün, huzursuzlukların, mutsuzluğun nedenini arıyorsanız, başka yerde aramayın, gelir dağılımındaki bu adaletsizliğe bakın yeter. Sadece 62 kişinin servetinin, dünyanın yarısına eşit olduğunu bilmeniz yeter. Emin olun, dünyanın her yerinde kıyamet kopuyorsa, işte bu yüzden, bu adaletsizlikten kopuyor. Eskiler, ‘Biri yer biri bakar, kıyamet ondan kopar’ derken, doğru söylemiş. Duygusal söylemlere, büyük laflara, duygusal kılıflara bakmayın. Eğer bir yerde adalet yoksa, yani bir binanın temeli çürükse, O bina ne kadar güzel olursa olsun, Üst katları ne kadar sağlam yapılırsa yapılsın, yıkılmaya mahkumdur.


BUGÜN TEHLİKENİN FARKINA VARAN, TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK İŞVERENLERİ DE SÖYLÜYOR

İnsan, gerçekten garip bir yaratık. Bir yandan uzayı keşfe çıkıyor ama öte yandan, bu dünyayı yaşanmaz hale getiriyor. Suyu içilmez, ormanı bulunmaz, tarım alanını ekilmez hale getiriyor. Bir yandan, sanatla estetikle eşsiz güzellikler yaratıyor ama öte yandan, en vahşi katliamlara girişebiliyor. Bir yandan, üretim, verimlilik, karlılık rekorları kırıyor, Öte yandan, bu rekorları kıran işçilerin hayatını cehenneme çeviriyor. Onun için, bu işte bir yanlış var. Bu düzen, bu küresel düzen böyle gitmez diyoruz. Böyle gitmemeli diyoruz. Çünkü böylesine bir adaletsizlik sürdürülebilir değildir. Gerçekten değildir. Olmadığını sadece ben söylemiyorum, Bugün tehlikenin farkına varan, Türkiye’nin en büyük işverenleri de söylüyor.

TERÖRE VE TERÖRİSTE İNAT, ÖLÜME KARŞI YAŞAMI SAVUNACAĞIZ ASLA VE ASLA, KARAMSARLIĞA KAPILMAYACAĞIZ

Kimse yarının emin değil, kimse kendini güven içinde hissetmiyor. Çünkü terör sadece insanları değil, geleceğe ilişkin umutlarımızı da, birbirimize olan güvenimizi, güven duygumuzu, daha iyi bir dünyaya olan inancımızı da öldürüyor. Öldürmek istiyor. Asıl istedikleri budur. Terörün, teröristlerin, kanla beslenenlerin asıl amaçları budur. Onun için, teröre ve teröriste inat, ölüme karşı yaşamı savunacağız Asla ve asla, karamsarlığa kapılmayacağız. Teröre ve teröriste inat, Yaşasın barış, yaşasın kardeşlik diyeceğiz. ‘Ateş düştüğü yeri yakar’ derler ama öyle değil. Her düşen şehitle, bizim de ciğerimize bir ateş düşüyor. Bizim onlara, bu vatana, bu vatanı savunmak için canını feda edenlere, para pul için değil, şan şöhret için değil, isimsiz kahramanlar olarak şehit düşenlere, borcumuz var. Bu borç, büyük bir borçtur, ödemesi zordur.


HUZUR İÇİNDE UYUYUN, EMANETİNİZ BİZDEDİR, GÜVENLİ ELLERDEDİR

Onun için, düşen şehidimize ağıt yapmak yetmez. Onların idealine sahip çıkmamız, birliğimizi beraberliğimizi güçlendirmemiz gerekir. Bu ülkeyi layık olduğu seviyeye çıkarmamız, bu bayrağı daha yukarıya taşımamız gerekir. Görevimiz budur. Bu, bizim, şehitlerimize sözümüzdür. Huzur içinde uyuyun, emanetiniz bizdedir, güvenli ellerdedir. Bu milletin gençlerindedir. Bu salondaki genç yüreklerdedir. Rahat uyuyun. Ruhunuz şah olsun.

NE OLURSA OLSUN TERÖRE TESLİM OLMAYACAĞIZ

Teröre teröriste inat, bu ülke üzerinde kurulan bütün tuzaklara, oynanan oyunlara inat, ne olursa olsun, teröre, teslim olmayacağız. Bu vatan, bu millet, bu bayrak için, direneceğiz. Sonuna kadar direneceğiz, direne, direne kazanacağız.

DİRENMEK KOLAY DEĞİLDİR

Direnmek kolay değildir, hele adaletsizliğe karşı, artık kanıksanmış haksızlıklara karşı, her şey size karşıyken direnmek zor iştir. Hem de çok zor iştir ama bir o kadar da onurlu iştir. Onun için, hiçbir mazeret üretmeden, hiçbir zorluktan yılmadan, Hazreti İbrahim’e su taşıyan karınca misali, gücümüz yettiğince, elimizden geldiğince adalet için mücadele etmek, bir insanın yapabileceği en onurlu iştir. Küçük büyük demeden, bulunduğu her yerde, adaleti savunmak, birliği beraberliği, kardeşliği savunmak, bunun için bıkmadan usanmadan yorulmadan mücadele etmek gerekir. Bizim yaptığımız da budur. Türk Metal olarak yaptığımız, kardeşliğimizi savunmak, vatanı, milleti, bayrağı en yukarda tutmak, emeğin hakkını almak, işyerlerinde adaleti sağlamak, adalet sağlanıncaya kadar mücadele etmektir. Bizim sendikal mücadelemizin özeti budur.

GEÇEN KURULTAY’A KATILANLARA SÖZ VERMİŞTİK

Geçen Kurultay’a katılanlara söz vermiştik. Biz, adalet için kavga vermeye, örgütlenme mücadelesine devam edeceğiz demiştik. Sözümü tuttuk. Türk Metal olarak, bütün zorluklara rağmen önemli ilerlemeler kaydettik. İlkelerimizden asla taviz vermeden, hızla büyüdük, üye sayımızı önemli ölçüde artırdık. 180 bini aştık, 200 bine yaklaşıyoruz. Bu hızlı büyüme, elbette beraberinde bazı sorunları getirdi. Türk Metal’i hedef tahtasına yerleştirdi. Kimse, Türk Metal’in bu denli büyümesini sindiremedi. Engel koydular, engelleri aştık. Kumpas kurdular, oyunlarını bozduk. Hatta yurtdışından bile parmak sokmaya kalkıştılar. Geçen yıl yaşanan olayları, sendikamızı hedef alan oyunları hatırlayanınız vardır. Fransa’dan Almanya’dan, bazı merkezlerden planlanmış bir kumpasla karşı karşıya kaldık. Kim olduklarını biz iyi biliyoruz. Yeri ve zamanı geldiğinde elbette hesaplaşacağız. Bu odaklar, işçinin masum ve haklı taleplerini kullanarak, Türk Metal aleyhine yönlendirdiler. Sosyal medyayı kullanarak, üyemizi kışkırttılar. Dışarıdan bunlar, içeride bazı illegal örgütler, kol kola Türk Metal’e saldırdılar. En sağından en soluna kadar, Asla bir araya gelmeyecek gruplar, Hep birlikte Türk Metal’e, birlik ve beraberliğine yüklendiler. Ama sonunda, yel kayadan ne alırsa onu aldılar. Geldikleri gibi gittiler. Şimdi, eskisinden çok daha güçlü, çok daha inançlı olarak yolumuza devam ediyoruz. Beklenenin aksine, kendimize güvenimiz arttı. Kimsenin cesaret edemeyeceği işleri yaptık. Mesela, 680 iş yerinde tam demokratik, adil ve özgür seçimler gerçekleştirdik.

DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BİR UYGULAMAYA İMZA ATTIK

Bir sendika için en önemli görevlerden biri olan işyeri temsilcilerimizi, 181 bin üyemizin katıldığı seçimlerle belirledik. Dünyada eşi benzeri olmayan bir uygulamaya imza attık. Atmaya da devam ediyoruz. Üyelerimize 2 yılda 100 Milyon Lira eğitim yardımı, 16 Milyon Lira üniversite okuyan çocuklarına burs veriyoruz”


TÜRK METAL SENDİKASI EREĞLİ ŞUBE YÖNETİMİ TARAFINDAN KAVLAKA HEDİYE

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Yönetimi tarafından Kavlaka Erdemir işçileri adına çeşitli hediyeler verildi. İşçiler Kavlak’ın konuşmasını zaman, zaman sloganlar atarak kesti, destek verdi. Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde eğitim gören Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü öğrencilerinin de yer aldığı kurultay 2 gün sürecek.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2016, 11:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet şahin
mehmet şahin - 8 yıl Önce

SAYIN KAVALAK DİRENME DEYİNCE 12.YILDIR YANLIŞA DİRENİYORUM SİZİN SÖZÜNÜZÜN GEÇECEĞİ BİR KURUMDAN BAHSEDİYOURUM DAHA ÖNCE EREĞLİ TEMSİLCİSİ ŞU AN YARDIMCIMCINIZA BİZZAT UĞRADIM SİZİN DİRENEN MAĞDURLARIN YANINDAYIM DİYORSANIZ BEN AÇIK AÇIK SİZDEN DAVET BEKLİYORUM.SLM.

SIRADAKİ HABER