Kaya,Kadın sorunları, diğer toplumsal ve insani sorunlardan ayrı tutulamaz.

Hizmet-İş Sendikası Zonguldak İl Başkanı Güven Kaya, Hak-İş Konfederasyonu tarafından Dünya Kadınlar günü dolayısıyla düzenlenecek etkinliğe katılacaklarını bildirdi.

Kaya,Kadın sorunları, diğer toplumsal ve insani sorunlardan ayrı tutulamaz.
 
Hizmet-İş Sendikası Zonguldak İl Başkanı Güven Kaya, Hak-İş Konfederasyonu tarafından Dünya Kadınlar günü dolayısıyla düzenlenecek  olan Uluslararası 5.Kadın emeği buluşması programına katılacaklarını bildirdi. Kaya yaptığı açıklamada “7 Mart Pazartesi günü Ankara ATO Congresium’da düzenlenecek olan Dünya Kadınlar günü etkinlikleri kapsamında Uluslararası 5.Kadın emeği buluşması programına Zonguldak’tan 4 Otobüs ile katılacağız, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da konuşma yapacağı programda, Kısa Film gösterileri, Müzik dinletisi ve Hak-iş Kadın komitesi Başkanımız Fatma Yavuz ve Hak-İş Genel Başkanımız Mahmut Arslan’da birer konuşma yapacak” dedi.8 Mart’ın sadece kadınların yılda bir kez hatırlanmamalarını ve sorunların çözülene kadar tartışılması gerektiğinin altını çizen Kaya, şunları söyledi ;

“8 Mart´ı sadece kadınların yılda bir kez hatırlanmaları değil, sorunlarının çözülene kadar tartışılması için bir fırsat ve imkân olarak görüyoruz. Kadın sorunları, diğer toplumsal ve insani sorunlardan ayrı tutulamaz. Toplumda var olan ve yaşanan her türlü ekonomik, sosyal ve siyasal problem birbiriyle, dolayısıyla kadınların sorunlarıyla ilgili ve bağlantılıdır. Ancak kadınların yaşamış olduğu Sosyo-kültürel sorunları çözmekle diğer sorunların çözülmesi kolaylaşabilir. Kadınlarımız; ekonomik ve sosyal hayatta var, iş yaşamında var. Ancak sorunlarıyla var, açmazlarıyla var, kronik dertleriyle var. Tüm söylem ve teşviklere rağmen kadının toplumsal hayatta ve siyasette var olamayışının nedenlerini kendi tarihî tecrübelerimiz ve toplumsal geleneklerimiz ışığında yeniden ve gerçekçi bir şekilde irdelemek de gerekiyor. Kadınımıza değer vermek geleceğe yapılan en büyük yatırımdır! Unutulmaması gerekir ki; kadın ‘haklarıyla´ kadındır. Hakları hiçe sayılan kadın, kadınlık bilinci ve erdemi çürümüş bir toplumsal yozlaşmayı beraberinde getirir. Kadınlarımızın taleplerinin, isteklerinin özünde emek ve eşitlik vardır. Elbette bu anatomik, fizyolojik ya da duygusal bir eşitlik değildir. Söz konusu eşitlik, hayata katılma, kendini gerçekleştirme ve geliştirme; üretme ve üretimin sonuçlarından hak ettiği payı alma anlamında fırsat eşitliğidir. Biz Hizmet-İş Sendikası Zonguldak İl Başkanlığı olarak; kadın renginin yansımadığı bir çalışma yaşamını, eksik, yetersiz ve anlamsız buluyoruz. Kadınlarımız erkeklerin gölgesinde kalmasın istiyoruz, bazı tabuları kıralım istiyoruz. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır düşüncesi ile değil, her başarılı erkeğin yanında bir başarılı kadın vardır anlayışıyla ilerleyelim diyoruz. Bizler, güçlü bir toplumda yaşamak istiyorsak; kadını ve erkeği ile tüm toplum kesimlerini güçlendirmek, haklı taleplerini biran önce gerçekleştirmek zorunda olduğumuza inanıyoruz. İnanıyor ve biliyoruz ki, kadınlarımızın hayata daha fazla katılmaları kadın zarafeti ile şekillenen bir sosyal hayata, daha aydınlık bir geleceğe ulaşmamızın yegane koşuludur. Elde ettiği hakları sonuna kadar koruyup, geliştireceği inancıyla, tüm kadınların bu anlamlı gününü kutluyor, 153 yıl önce verdikleri emek mücadelesi ile bugünümüze ışık tutan kahraman kadın işçileri şükranla anıyor, kadınlarımızı kendi hak ve hakikatleri uğruna mücadeleye, erkek emekçileri de bu mücadeleyi desteklemeye çağırıyoruz”

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2016, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER