Kayalıkların arasında otururken, kayalıkların arasına düştü

Kayalıkların arasına sıkışan genç, yaklaşık 45 dakika süren zorlu kurtarma operasyonun ardından kurtarıldı.

Kayalıkların arasında otururken, kayalıkların arasına düştü
Zonguldak’ta kayalıkların arasına sıkışan genç, yaklaşık 45 dakika süren zorlu kurtarma operasyonun ardından kurtarıldı. 


Edinilen bilgiye göre, Kozlu ilçesinde yaşayan Mehmet C. isimli genç iddialara göre limandaki mendireğin ucuna giderek alkol almaya başladı. Bir süre kayalıkların arasında oturan genç, kayalıkların arasına düştü. Yaklaşık bir buçuk metre yükseklikte ve genişliği dahi olmayan araya düşen genci kurtarmak için zorlu bir kurtarma operasyonu başlatıldı

Yaşadığı şokla yanında bulunan cep telefonundan 155’i hattını arayan Mehmet C. için arama çalışmaları başlatıldı. İki ayrı ekip limanın mendireklerine bakmak üzere harekete geçti. Ekiplerden biri limanın içerisindeki mendireğe baktı ancak genci bulamadı. Diğer ekip ise limanın diğer ucundaki mendireğe yöneldi. Mendireğe gitmek için zorlu kayalıkları aşan ekipler, genci bulmak için düdük çaldı. Bu sırada yaralı genç de ekiplere bağırarak sesini duyurmaya çalıştı.



“SEN BENİM AĞABEYİMSİN”

Yaralı Mehmet C.’nin yanına giden bir polis memuru ise şoktaki genci önce sakinleştirmeye çalıştı. Daha sonra bir süre gençle diyaloga giren polis memuru, AFAD ekiplerinin gelmesini bekledi. Bu sırada polisin elini bir an olsun bırakmayan yaralı genç, “Sen benim ağabeyimsin. Ağabeyim. Beni kurtarmaya gelmiş, ben sana yapışmışım” dedi.

AFAD ekipleri kısa sürede geldikleri olay yerinde dar ve yüksek alanda kurtarma çalışmalarına başladılar. Ekipler, yanlarında getirdikleri seyyar sedye ile genci başarılı bir şekilde kurtardılar. Şoku bir türlü atlatamayan genç ise “Ağabeyim yanıma gel” diyerek kendisine yardım eden polis memurunu yanına çağırdı.



POLİSİ AMBULANSA İSTEDİ

Olay yerine gelen 112 ekipleri kayalıkların arasından kurtarılan gence olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Kozlu Emniyet Müdürü Serkan Şahin’in de bizzat katıldığı arama kurtarma çalışmalarının ardından yaralı genç sedye ile ambulansa taşındı. Mehmet C., polis, AFAD ve 112 ekipleri aracılığı ile getirildiği ambulansta da kendisine ilk yardımı yapan polis memurunu yine yanına istedi.

Polis memuru da ambulansa binerek genci sakinleştirmeye çalıştı. Vücudunda kırıklar bulunan genç, Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.
Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2014, 07:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER