Kaybolan 3´ü kadın 4 kişi, 6 saat sonra kurtarılabildi

Kestane toplamak için gittikleri ormanda kaybolan 3´ü kadın 4 kişi 6 saat sonra kurtarılabildi.

Kaybolan 3´ü kadın 4 kişi, 6 saat sonra kurtarılabildi
İHA-Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Muslu beldesinde, kestane toplamak için gittikleri ormanda kaybolan 3´ü kadın 4 kişi 6 saat sonra kurtarılabildi. 
Edinilen bilgiye göre olay, Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Muslu beldesindeki Emirler Mahallesi’ne 5 kilometre uzaklıktaki ormanlık alanda meydana geldi. İddiaya göre, Zonguldak kent merkezinde yaşayan 29 yaşındaki Nalan K., 55 yaşındaki annesi Sezan K., 76 yaşındaki Mehmet T. ve 66 yaşındaki Fatma T. ile birlikte öğle saatlerinde pazar tatilini geçirmek üzere ormanlık alanda kestane toplamaya gitti. Akşam üstü 17.00 sıralarında kaybolduklarını fark eden 4 kişi bir süre kendi çabalarıyla yolu bulmaya çalıştı. Ancak başarılı olamayınca, olayı jandarma ekiplerine haber verdi. Jandarmanın haberi almasıyla birlikte bölgeye AFAD ve 112 ekipleri de sevk edildi.

MAHALLELİ SEFERBER OLDU
AFAD ve 112 ekiplerinin Kilimli ilçesine bağlı Muslu beldesindeki Emirler Mahallesi´ne geldiğini gören mahalleli seferber oldu. Bölgeyi iyi bilen mahalle sakinlerinden bazıları yoğun yağmur yağışına rağmen AFAD ekipleri ile birlikte ormanlık alana giderek kaybolan aileyi aradı. Bu sırada 112 ekipleri de Emirler Mahallesi´nde ormanlık alanın çıkışında hazır bekledi. Yaklaşık 50’nin üzerindeki mahalle sakini de hem ormanlık alana arama çalışmalarına yardım amacıyla giden yakınlarını, hem de kaybolan aileyi telaşlı gözlerle bekledi.

4 SAAT SONRA İYİ HABER GELDİ

Yoğun yağmur yağışı altında aramalarını sürdüren AFAD ekipleri ve mahalleli 4 saat sonra, ormanda kaybolan 4 kişiye ulaştı. Yağmur sebebiyle ıslanan ve bitkin düşen 4 kişi bulundukları alandan 2 saat sonra Emirler Mahallesi´ndeki ormanlık alanın girişindeki ambulansa getirildi. Kaybolan 4 kişinin bulunmasıyla birlikte mahalleli de rahat bir nefes aldı. Büyük panik yaşayan ve bitkin düşen Nalan K.(29), Sezan K.(55), Mehmet T.(76) ve Fatma T.(66) Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2015, 06:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER