KAYMAKAM ADAYINDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

KAYMAKAM ADAYINDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

gundemeregli.com-Alaplı ilçesinde üniversite mezunu olan kaymakamlık sınavlarına hazırlanan bir genç geçen yıl bir yaşlı teyze tarafından kendisine satmak için verilen fındıktan kendisine verilen 365 TL fazla parayı fındıkçıya geri iade etti. Babasının dükkanında çalışarak eğitimini tamamladığını KPS sınavına girdiğini belirten Özdemir, en büyük hayalinin kaymakam olmak olduğunu söyledi.

Alaplı ilçesine bağlı Yedigelli Köyünde ikamet eden 27 yaşındaki Selçuk Özdemir, geçen yıl bir yaşlı teyzenin kendisine fındığını satması isteğini kıramayarak Mollabey Köyünde fındıkçılık yapan Recep Coşkun’un işyerine gelerek fındığı teslim etti. Sattığı bir miktar fındığın ücretini alarak işyerinden ayrılan Özdemir, bir süre sonra parayı saydığında fındık parasının 365 TL fazla olduğunu tespit etti. Döndüğünde fındıkçıyı yerinde bulamayan Özdemir, parayı daha sonra iade ederim düşüncesiyle 365 TL fazla parayı yanına aldı. Kalan parayı ise fındığını sattığı yaşlı teyzeye teslim etti. Eğitim ve babasının yanında çalıştığı süre içinde fındıkçıya bir türlü ulaşma fırsatı bulamayan Özdemir, bir yıl sonra fındıkçıya ulaşarak 365 TL parayı işyerine giderek teslim etti.

Üzerinden büyük bir yükün kalktığını belirten Özdemir, “Geçen sene bir yaşlı teyzemiz bana rica etti fındığımı sat diye, bende fındıkçı ağabeyimizin yanına gittim. Fındığı verdim, acelem vardı parayı saymadan alıp çıktım. Sonradan parayı saydığımda 365 TL fazla çıktığını gördüm. Döndüğümde ağabeyimizi göremedim. Okuluma döndüm, bu zaman zarfından kendisine bir türlü ulaşamadım. Kısmet bugüneymiş, parayı kendisine teslim ettim. Oda hakkını bana helal etti. Allah ondan razı olsun. Ben Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İşletme Bölümünü bitirdim. Kaymakam olmak istiyorum. KPS sınavına girdim. Hayırlısı ile bir kez daha sınava gireceğim. İnşallah istediğim olur. Babam kesici tarım aletlerine üzerine çalışıyor. Kendi evimizin altında atölyemiz var. Ben babama yardımcı oluyorum” dedi

Alaplı ilçesinde fındık alım-satımı yapan Topallı Köyü Muhtarı Recep Coşkun da “Sabah dükkanımı açtım, bu arada üniversiteli bir genç geldi. Bana ‘ Ağabey ben 6-7 ay önce buraya fındık verdim, bana 365 TL fazla para verildi. Bir türlü fırsat bulamadım, size ulaşamadım’ dedi. 365 TL parayı bana teslim etti. Bende bu davranışından dolayı duygulandım. İsmini ve telefonunu aldım. Örnek bir davranış, açıkçası sabahtan beri bu olayın etkisinde kaldım, binde bir çıkar bu zamanda bu gibi insanlar, duygularımı ifade etmem zor. Zor şartlarda babasının yanında çalışarak okuyan bir gencimizin bu parayı bana götürmesinden etkilendim. Allah onun yolunu açık etsin” dedi.

Parayı gence geri vermek istediğini ama gencin kabul etmediğini belirten Coşkun, “Ben parayı geri iade etmek istedim, ama kendisi kabul etmedi. ‘Ağabey sen bu parayı teslim al, ben bu yükün altında kalamam, bende kendisinin telefonunu aldım. Üzerime düşen bir görev olursa yardımcı olacağımı söyledim” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2013, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER