Kaymakam Çağlar’a ´´Defne Kokan Kınalı Ellerden´´ ziyaret

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Çamcılar köyü Abacılar Mahallesi Kalkındırma Derneğinin “Defne Kokan Kınalı Eller “projesi kapsamında eğitim gören kursiyerler Alaplı Kaymakam’ı Altuğ Çağlar’ı makamında ziyaret etti.

Kaymakam Çağlar’a ´´Defne Kokan Kınalı Ellerden´´ ziyaret

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Çamcılar köyü AbacılarMahallesi Kalkındırma Derneğinin  “DefneKokan Kınalı Eller “projesi kapsamında eğitim gören kursiyerler Alaplı Kaymakam’ıAltuğ Çağlar’ı makamında ziyaret etti.

Alaplı Çamcılar Köyü Abacılar Mahallesi KalkındırmaDerneği  İçişleri Bakanlığı DerneklerDairesi Başkanlığının açtığı proje  “DefneKokan Kınalı Eller “projesi katılarak yarışmayı kazanması ardından 1 Kasım 2015tarihinde Sabun ve Cezerye üretimi kursuna başlayan 30 bayan kursiyerineğitiminin sonuna gelindi.  Sabun veCezerye yapım eğitimini Alaplı Halk eğitim merkezide alan  ve 4’ ay’a yakın kurs gören 30 bayan kursiyerDernek Başkan’ı Muhammet Akyüz ve Kurs Hocaları ile beraber Alaplı Kaymakam’ıAltuğ Çağlar’ı makamında ziyaret ederek kurs ile ilgili bilgi verdiler.

Dernek Başkanı Muhammet Akyüz, ziyarette yaptığıkonuşmada “  Proje kapsamındakursiyerlerimizi defneden sabun,fındık yağından sabun,süs sabunu,sıvı sabun vecezerye,sucuk yapımını öğrendiler. Şuan 30 bayan öğrencimizin tamamı söz konusuüretimleri yapabiliyor “dedi.

Alaplı Kaymakam’ı Altuğ Çağlar da yaptığıkonuşmada ” Projenizin açılışında rahatsızlığım nedeniyle katılamadım, gereklibilgileri aldım Defne kokan kınalı eller isimli Projeniz Karadeniz bölgesinde ilk,çünkü Karadeniz bölgesinde,  defnedensabun üretimi, bildiğim kadarı yapılmıyor ilk defa ilçemize bağlı Çamcılarköyünde sabun yapımı başlamış oldu, en sevindirici tarafı da, fındık yağından sabunyapımı bölgemiz için en sevindirici haber, ben kaymakamınız olarak siz bayanları tebrik ediyorum.  Bizlere düşen bir şey varsa yardımcı olmayahazırız.  Altını çizerek söylüyorumözellikle Fındık yağından sabun yapımı ilçemiz ve Karadeniz bölgesi, fındıküreticileri için sevindirici sizleri tebrik ediyorum” dedi.

Ziyarette Kaymakam Altuğ Çağlar’a kursiyer ayanlarınürettiği Defne ve Fındık yağı sabunu,süs sabunu hediye edildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2016, 15:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER