KEFENLİ EYLEM

Zonguldak’ta işten çıkarıldığını öne süren mevsimlik işçi, kefen giyip yüzünü maskeledi. İşçi her yolu deneyerek hakkını arayacağını söyledi.

KEFENLİ EYLEM
gundemeregli.com-Zonguldak’ta işten çıkarıldığını öne süren mevsimlik işçi, kefen giyip yüzünü maskeledi. İşçi her yolu deneyerek hakkını arayacağını söyledi.

Çatalağzı Belediyesi´nde dört yıl geçici işçi olarak çalıştıktan sonra iş akdi sonlandırılan Zeki Gülser,Gazipaşa Caddesi’nde tek kişilik protestoyaptı. Üzerine kefen giyen Gülser, yüzüne de beyaza boyadı.

Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesinde ikamet eden 44 yaşındaki Zeki Gülser´in, geçici işçi statüsünde işe başladığı Çatalağzı Belediyesi´nde 2011 yılında iş akdi sonlandırıldı. İki çocuk babası Gülser, tekrar işe alınmadı. Mağdur olduğunu söyleyen Gülser, Gazipaşa Caddesi´nde kefenle dolaşarak eylem yaptı. Daha önce de tabutlu eylem yapan Gülser’i gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Protestoyu merak edip soran vatandaşlara derdini anlatan Gülser, şöyle konuştu:

“Ben Çatalağzı Belediyesi mağdurlarından Zeki Gülser. 7 yıldan bu yana askıda kaldık. Tabuta girdik çıktık, ruhumuz çıktı, hala yetkililerden bir ses çıkmadı. Ben yetkililerden yardım istiyorum. Hakkım olan hakkımın verilmesini istiyorum. Benim gibi ne mağdurluklar var. Ben bunu istiyorum, bunu talep ediyorum. Vatandaşlara da saygımı sevgimi sunuyorum. Benim de bizim gibi insanların hakları verilsin. Ben ele avuç açmak zorunda değilim. Ben evime ekmek getirmek yerine sağda solda ele avuç açıyorum. Benim hakkımı verin de bu duruma düşmeyeyim. Ben bunları keyfimden yapmıyorum. İhtiyacım olduğu için bu eylemleri yapmak zorunda kalıyorum. Benim 5 ay 29 günlük hakkım verilmedi. Gerekçe olarak personel giderleri gösteriliyor. Personel giderleri benim sorunum değil ki. Hükumet yasa çıkarmış. Her yıl 5 ay 29 gün çalıştırmak zorunda. Sağımızdaki solumuzdaki belediyeler işçilerini çalıştırıyor. Bizim belediye durumu iyi olduğunu söylüyor ama bu durumdayım. Benim ve arkadaşlarımın hakkı niye yeniyor? Hak verilmez alınırsa biz de hakkımızı alacağız.”

Belediye yetkilileri ise, personel giderlerinin 5393 sayılı Belediye Kanunu´nun 49´uncu maddesinde belirtilen yüzde 40 oranının üzerinde olması nedeniyle geçici işçi çalıştırılamadığını ifade etti.
Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2014, 15:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER