KEMİK KANSERİNE YENİK DÜŞTÜ

KEMİK KANSERİNE YENİK DÜŞTÜ
gundemeregli.com
-Çaycuma ilçesinde, Uğur-Çiğdem Şentürk’ün 17 yaşındaki kızı Cemre Yağmur Şentürk, yakalandığı kemik kanserine yenilerek hayatını kaybetti.
Çaycuma ilçesinde, Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi’nde eğitim öğretim gören 11. Sınıf öğrencisi, 17 yaşındaki Cemre Yağmur Şentürk, 8 yaşındayken yakalandığı kemik kanserine yenik düştü. Cemre Yağmur Şentürk, ilkokuldan bu yana tedavilerini devam ettiriyordu. Eğitim öğretimine aralıklarla devam eden Şentürk, bir zaman sonra eğitimine ara verdi. Ankara´da Hacettepe Üniversitesi’nde kemoterapi gördü ve memleketine geldi. İki üç sene durumu iyileşen Cemre’nin son yıllarda durumu kötüleşince Zonguldak Bülent Ecevit Hastanesi’ne(BEÜ) kaldırıldı. Cemre’nin burada da tedavileri devam etti. Ancak durumu daha da kötüleşince hastanede hayatını kaybetti. Çaycuma ilçesinde Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi 11/A sınıfında okuyan Cemre Yağmur Şentürk’ün ölüm haberini alınca gözyaşlarına boğuldu. Sınıfında öğrenciler resmini tabloya alarak ders masasını karanfille donattı. Sınıf Öğretmeni Mustafa Azizoğlu, sınıfa gelerek Cemre’nin ölümünü sınıf arkadaşlarına hüzünlü bir şekilde anlattı. Öğrenciler, Azizoğlu’nun konuşmasından sonra gözyaşlarına hakim olamadı.
Cemre Yağmur Şentürk, Yenimahalle Ulu Cami´de öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazından sonra Pehlivanlar Mahallesi Aile Mezarlığında defnedildi. Cenaze törenine Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Dereli, öğretmenler, öğrenciler hayatını kaybeden Cemre Yağmur Şentürk’ün yakınları ve çok sayıda seveni katıldı. Tabutunun başına kırmızı renk tülbent konulan Cemre Yağmur Şentürk, gözyaşları içinde uğurlandı.
Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Kadri Çökelez de, Cemre’nin başarılı öğrenci olduğunu belirterek şunları söyledi:“İlkokuldan bu yana tedavi gördüğünü biliyoruz. Başarılı bir öğrencimizdi. Ankara Hacettepe Üniversitesinde tedavisi devam ediyordu. Birinci dönem okula devam etti. Fakat rahatsızlığının devam etmesi üzerine okula maalesef devam edemedi. Bizim bildiklerimize göre okulumuza gelmek için istek ve arzusu olduğunu defalarca ailesinden duyduk. Çok başarılı bir öğrencimizdi. Takdir edilecek kadar derslerinde çalışkandı. Rahatsızlığına bakmadan hayata dört elle sarılmış geleceğe umutla bakan bir öğrenciydi. Aramızdan maalesef erken yaşta ayrıldı. Bu durumdan dolayı biz de üzgünüz. Keşke aramızda olsaydı okuluna devam etseydi. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz.”
Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2014, 16:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER