Kendisine uzanacak yardım eli bekliyor

Kdz. Ereğli de annesi ve ablası ile pazarda sebze satarak okul masraflarını çıkartan Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Siyasal Bilimler Fakültesi 2. sınıf öğrenci Öznur Çetinkaya (18), kaymakam olmak istediğini belirterek, Pazartesi günü açılacak okul öncesi barınma problemi yaşadığını dile getirdi.

Kendisine uzanacak yardım eli bekliyor

Kdz. Ereğli de annesi ve ablası ile pazarda sebze satarak okul masraflarını çıkartan Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Siyasal Bilimler Fakültesi 2. sınıf öğrenci Öznur Çetinkaya (18), kaymakam olmak istediğini belirterek, Pazartesi günü açılacak okul öncesi barınma problemi yaşadığını dile getirdi.

Bölücek Mahallesi 2. Sanayi Sokak’ta Annesi ve Evli olan ablası ile birlikte yaşayan üniversite öğrencisi Öznur Çetinkaya, Kaymakam olabilmek için geceleri derslerine çalışıp, gündüzleri ise Okul ihtiyaçlarını karşılamak için Pazarda sebze satıyor.5 yıl önce babasını kaybeden Çetinkaya, Annesi ve Ablası’nın kendi yetiştirdikleri ürünleri pazarda satmaları sayesinde Eğitim gördüğünü ifade ederek, okulunu bitirdikten sonra kaymakam olacağını ve sonrasında öncelikle kendisine destek olan Annesini ve ablasını çalıştırmayacağını sözlerine ekledi.

“PAZARDA HEM ÇALIŞIYOR,HEMDE OKUYORUM”

Okuduğu Fakültede Bin öğrenci arasında, İlk 100’ün içinde olduğunu belirten Çetinkaya, Maddi imkânsızlık yaşadığını ifade ederek , “Babam 5 yıl önce vefat etti, annem ve ablamın sayesinde okudum. Pazarda hem çalışıyorum, hem okuyorum. Yeri geldi tarlada çalıştım, okul çıkışları para gelip çalıştım ve bunun sayesinde üniversiteye gittim. Yeri geldi derslerime pazarda çalıştım. Üniversiteye hazırlanırken bile pazaryerinde derslerime çalıştım.
Çok zorluklar geçirdik. Aç kaldık, açıkta kaldık ama çok şükür ayaktayız. Babamın yokluğu çok dokunda ama annem ve ablam hem babalık, hem de annelik yaptılar. Onlara çok minnettarım. İşte bunun için okuyacağım, kaymakam olacağım ve onlara ben bakacağım. Pazardan geçiniyoruz, okul masraflarımı pazardan karşılıyorum. Hem okuyorum hem çalışıyorum ve bundan gurur duyuyorum. Çok iyi yerlere gelmek istiyorum ve inşallah iyi yerlere geleceğim.
Geçen sene Bartın Üniversitesi’nde okuyordum bu sene 2’inci sınıfa Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’ne yatay geçiş yaptım.
Geçen sene KYK’da kalıyordum bu senede nakil olduğu için yatay geçişlere yurt vermiyorlarmış. Tekrar başvuru başlatıldı, açıkta kaldım. Yurt çıkmazsa çok zorluk çekeceğim. Yardımcı olmalarını bekliyorum, inşallah çıkar yurdum diye konuştu.
Devlet’ten burs aldığını ancak masraflarına yetmediğini belirten Öznur Çetinkaya, hayırsever iş adamlarından burs yardımı istedi.

“KIZIM İÇİN YARDIM İSTİYORUM”

Kızının okuması için saçını süpürge ettiğini ifade eden anne Belkız Çetinkaya ise şunları söyledi:
“Kızlarıma hem annelik hem babalık yapmaya çalışıyorum. Bağda-bahçede çalışıp ürettiklerimi satarak çocuklarıma destek olmaya çalışıyorum. Öznur’un hedefi yüksek. O okuyor ama ben çok zorlanıyorum. Bu sefer Zonguldak’a yatay geçiş yaptı, yurdu çıkmadı ve açıkta kaldı. Acaba nerede kalacak diye düşünüyorum. Ev tutacak durumumda yok. Kızım için yardım istiyorum. 3 yaşından beri pazarlarda büyüdü. Marul-maydanoz satarak büyüttüm O’nu. Dersleri çok güzel, ders çalışmaktan gece uykusu uyumuyor. Gündüzde bize yardım ediyor. Kızımın okuması için yardımcı olmak isteyen gönüllü olursa çok sevinirim ama yine de kendileri bilirler.”

Bahçede çalışarak kardeşini okutmaya çalıştığını söyleyen evli ve 2 çocuk sahibi abla Melek Ürkmez’de kaymakam olmak isteyen kardeşinin okul masraflarını karşılayabilmek için hayırseverlerden yardım istedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2014, 08:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER