KEPEZ VE GÜLÜÇ´TE ÇALIŞMASI YAPILACAK

KEPEZ VE GÜLÜÇ´TE ÇALIŞMASI YAPILACAK
gundemeregli.com- Ereğli´de bir araya gelen Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü ve Kdz Ereği Belediye Ulaştırma Müdürlüğü birimleri, toplantı yaparak; özel halk otobüslerinin yolcu indirme ve bindirmesi için durak yerlerini belirlediği bildirildi.
Toplantı hakkında bilgi veren S.S. 92 Nolu Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Murat Akyüz, uzun süredir duraklarla ilgili taleplerde bulunduklarını ancak, çözüm üretilmediğini ifade etti.
Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Murat Akyüz yapılan toplantıda, uzun zamandır tehlike teşkil eden toplu taşıma araçlarının indirme ve bindirme yerlerinin belirlenmesi konusunda karara varıldığını söyledi. Akyüz, peronların karayolları ekiplerince belirlenen yerlere en kısa zamanda yerleştirileceğinin söylendiğini dile getirdi.
ÇALIŞMA BİTTİKTEN SONRA, YOLUN ORTASINDA DURAMAYACAKLAR
Özellikle Kepez mevkisin de sıkıntıların yoğun bir şekilde yaşandığını belirten Akyüz şunları: “Kepez bölgesindeki karayolunda özel halk otobüslerinin yolcu indirme ve bindirme peronlarında durak giriş ve çıkışlarının olmaması, özellikle bu bölgede ki kapalı durakların, otobüs indirme ve bindirme yerlerinin karayollarıyla sıfır derecedeki yerde olmasından dolayı çok büyük sıkıntılar çekiyorduk. Yani bir araçtan vatandaş ineceği zaman mecburen yolda durmak zorunda kalıyoruz. Tabi buda akan trafik akışını zor duruma sokuyor. Bu anlamda da çok trafik kazalarına maruz kaldığımızı belirtmek istiyorum.”
ÇALIŞMALAR, ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BAŞLAYACAK
Yapılacak olan çalışma ile yaşanan tehlikelerin önüne geçileceğini ifade eden Akyüz, Devrekyolayrımı’na yapılan köprülü kavşağın alt ve yan kısımlarında kalan bölümlerinde bir an evvel yapılmasını istedi. Akyüz; “Önümüzdeki günlerde kara yolları bölge müdürlüğü tarafından Kepez bölgesi ve Gülüç köprüsünden sonra asfaltlama çalışması başlatılacak. Bu çalışma öncesinde durakların, otobüslerin, peronların giriş ve çıkış yerleri tespiti yapıldı. Son iki gündür bunun çalışması yapılıyor. Bu günde bitti. Biz gerek Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüzle gerek kooperatif olarak koordineli bir şeklide hareket ediyoruz. Bununla ilgili son yazışmalarımızı da bu gün yapıyoruz ve karayollarına teslim edeceğiz. Sanırım onlarda havaların biraz daha ısınmasını bekliyor. Havalar ısınır ısınmaz karayolunda Gülüç ve Kepez bölgesindeki asfaltlama çalışmasının başlayacağını aktardılar. Özellikle burada yeni yapılan ve köprü kavşağın bulunduğu Devrek yolunda yapılan köprünün alt bölgesindeki yolun bir an önce yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü özellikle ticari amaçlı araçların, toplu taşıma araçlarının bu konuda aylardır sıkıntı yaşıyorlar. Bu yolun bir an önce açılarak toplu taşıma araçları dışındaki özel araçlara da bu yolun hizmete girmesi gerekiyor. Çünkü sürekli olarak hatlarımız değişiyor ve mahalle aralarından gitmek zorunda kalıyoruz. Dediğim gibi bu çalışma karayolu asfaltlama çalışması bittikten sonra düzene gireceğini düşünüyoruz. İnşallah da bir an önce başlarlar. Bizde yolumuza devam ederiz” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2014, 08:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER