Kesik el cinayetinde karar açıklandı: ´50 yıl hapis´

Zonguldak’ta geçtiğimiz yıl arkadaşını ve eski sevgilisini öldüren sanığa 50 yıl hapis cezası verildi.

Kesik el cinayetinde karar açıklandı: ´50 yıl hapis´

Zonguldak’ta geçtiğimiz yıl arkadaşını ve eski sevgilisini öldüren sanığa 50 yıl hapis cezası verildi.
Olay, 7 Eylül 2013 tarihinde Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki bir bağ evinde meydana gelmişti. Olayda Murat Erdoğan ve Gizem Tunç öldürülmüştü. Cinayetin sanığı Deniz Poyraz, olayın ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen son davaya, tutuklu sanık Deniz Poyraz’ın yanı sıra tutuksuz sanık babası Ali Poyraz ile Gizem Tunç ve Murat Erdoğan’ın aileleri katıldı. Davaya katılan olarak kabul edilen Murat Erdoğan’ın ablası Nur Kuru ise mahkeme başkanına kardeşini en iyi kendisinin tanıdığını söyledi. Kuru, “29 senelik kardeşimi en iyi ben tanıyorum. Kardeşim hakkında Deniz’in anlattıkları doğru değildir. Annem kiracısı ile kavga etse kardeşim ayırırdı. Olaya ilişkin görgüye dayalı bilgim yok. Deniz askerdeyken kardeşim para bile göndermişti” dedi.
Olay günü öldükten sonra elleri kesilen Gizem Tunç’un babası Mehmet Yunus Tunç da “Deniz’in olay yerine Murat’tan senet almak için gittiğini, Murat senedi vermeyince boğuşma yaşandığını düşünüyorum. Çünkü bir kişi husumetli olduğu biriyle vedalaşmaya gitmez. Kızımın da ellerini babasıyla birlikte delilleri yok etmek için kestiklerini düşünüyorum” dedi.

“SÖZLÜMÜZE GÖZ DİKMİŞ”
Söz hakkı tanınan tutuklu sanık Deniz Poyraz ise pişmanlığını dile getirerek şöyle dedi:
“Gizem’in babasının söylediklerini kabul etmiyorum. Çünkü oraya giderken Gizem’in orada olduğunu bilmiyordum. Biz Murat ile 4-5 senelik tanışıyoruz. Bizim kimsenin karısıyla kızıyla işimiz olmaz. Murat bizim en yakın arkadaşımızdı. Sözlümüze göz dikmiş. Daha ağabey diyemem. Beni askere gönderen de Gizem´di.”

“ÇOK PİŞMANIM”
Son sözü sorulan Deniz Poyraz, 24 yaşında olduğunu ve olay nedeniyle pişman olduğunu ifade etti. Poyraz, “Olay günü kendimi savunmasaydım, bu yaşadıklarımızın tam tersi yaşanacaktı. Ben mezarda olacaktım, Murat ile Gizem sizin huzurunuzda olacaktı” dedi.
Mahkeme heyeti beş dakikalık aranın ardından kararı açıkladı. İkişer kez müebbet hapisle cezalandırılması talep edilen Deniz Poyraz, duruşmalardaki iyi halinden dolayı 25’er yıl olmak üzere toplam 50 yıl hapis cezası ile cezalandırıldı.
Kararda sanık için tahrik indirimi ve tahrik durumu reddedildi. Baba Ali Poyraz ise delilleri gizlemekten 1 yıl hapis cezası ile cezalandırıldı. Davadaki H.K. ve T.K. isimli diğer sanıklar da birer yıl hapis cezası ile cezalandırıldı, ancak hükmün açıklanması geri bırakıldı.

“CEZAYI YETERLİ BULMUYORUZ”
 
Kesik el cinayetinde Gizem Tunç’un babası Yunus Tunç ise cezayı az bulduğunu söyledi. Dava sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Tunç, “Yeterli bulmuyoruz. Nefsi müdafaası kabul edilmedi. Sonuçta Murat Erdoğan nefsi müdafaada bulunsa bile benim kızım nefsi müdafaalık olacak bir durumu yok. Benim kızımı sonradan gelip öldürmüş, katletmiş. Sonuçta babası ile de gelip olay yerinde zaten gece 01.00 ila 02.30 arasında beraber geldikleri kesin. Görgü tanıkları var. Sonuç olarak delilleri beraber yok ettiler. Ellerin zaten sonradan kesildiğine dair rapor da geldi. Beraber oldukları kesin, babasının aldığı cezayı hiç beğenmiyoruz. Kendisi de iki kez ağırlaştırılmış müebbet alsaydı daha da iyi olacaktı. Babanın 1 yıl ceza alması beni rahatsız etti. Ölü üstünde eziyet bir yıllık süreyle yok olamayacak bir durum. Allah büyük. Yine bir şeyler olacak diye bekliyoruz” diye konuştu.

“OLAYDA TASARLAMA DİYE BİR ŞEY YOK”
Baba Yunus Tunç, “Olayda tasarlama diye bir şey yok. Kızımın Deniz ile ilişkisini çok daha önce bitirdiğine dair kanıt var. İfadeler var. Annesi olsun, beraber olduğu nişanlım dediği T.K. olsun onunla ilişkisi olmadığını söylüyorlar. Deniz, olayı nefsi müdafaaya getirmek adına Gizem ile ilişkisi olduğunu söylüyordu. Onu da hakim kabul etmedi. Edilecek gibi bir durum da yoktu” dedi.
Murat Erdoğan’ın annesi Dürdane Erdoğan ise duruşma öncesinde ve sonrası zor anlar yaşadı.
Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2014, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER