KGD, 13. yılını kutluyor

KGD, 13. yılını kutluyor

KGD, 13. yılını kutluyor

7 Kasım 2003 tarihinde aktif gazetecilertarafından kurulan Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) 13. Yılını kutluyor.

KGD Yönetim Kurulu, derneğin kuruluşunun 13. Yılınedeniyle bir açıklama yaptı.

Açıklama şöyle;

“Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneğinin 13.kuruluş yıldönümünü gururla kutluyoruz.

12 yıl önce Zonguldakta mesleki örgütlenmededoğan derin boşluklar nedeniyle bir grup duyarlı meslektaşımızın çağrılarıüzerine yapılan toplantılar sonucunda kurulan derneğimiz, geçen zaman zarfındakamuoyu nezdinde üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çaba göstermiştir.

Karaelmas Gazeteciler Derneği, farklı görüş vedüşüncedeki basın emekçilerinin mesleki sorumluluk duygusu çerçevesinde ortaksorunlar ve çözümleri için bir araya gelmesi gerektiğini savunmuştur.

Bu amaçla yerel basının daha etkili, daha güçlüve saygın olabilmesi için sağlıklı ve sorumlu bir örgütlenme kaçınılmazdır.

Karaelmas Gazeteciler Derneğinin hedefi desorumlu ve saygın bir gazetecilik anlayışı yerleştirmeye katkı vermek ve bunazemin hazırlamaktır. Bunun için de üyelerinin gazetecilerden olması şartıkoyarak net bir tavır ortaya koymuştur.

Zonguldak her ne kadar önemli gazetecileryetiştirmiş olsa da son yıllarda yaşanan sorunlar artarak devam etmiş vemeslekten kopanların sayısı hızlanmıştır. Mesleki disiplin, mesleki gelişimiçin, eğitimlerin yanı sıra eski kuşak ve yeni kuşak gazeteciler arasında dahasistemli bilgi ve birikim paylaşımı kaçınılmazdır. Bunun içinde yapılmasıgereken ilk iş bütün basın emekçilerinin karşılıklı saygı ve sevgisinipaylaşabileceği ortamların oluşturulmasıdır. Özverili çalışmanın yanındaözeleştiri yapmanın mesleki sorumluluğun geliştirilmesinde ve haberkaynaklarıyla daha düzeyli ilişkiler kurulmasında önemli bir etken olduğunudüşünüyor ve bu anlayışın daha da yaygınlaşmasını amaçlıyoruz.

Basının saygınlık kazanması, mesleki ve kentselsorumlulukların daha fazla yerine getirilmesi için yönetimlerin desteğigerekmektedir. Siyasetçilerin ve bürokrasinin yandaş medya oluşturma çabasınınne kendilerine ne de basının daha özgür ve güçlü olmasına katkısı olur. Bubağlamda hem meslektaşlarımızın hem diğer organların bu anlayıştan veuygulamalardan vazgeçmesi mesleğin daha saygın hale gelmesinde etkiliolacaktır.

Birçok arkadaşımız bugün görüntülü ve yazılıhaberleri nedeniyle gerek haber aşamasında gerekse sonrasında tehdit vebaskılara maruz kalırken, mağdur ve saldırganların kim olmasına bakmaksızınbasın özgürlüğüne ve çok sesliliğe yönelik her saldırıyı kınıyoruz.

Basında, farklı düşüncelerin, işi gazetecilikolanlar tarafından dile getirilmesi önemli bir zenginlik olarakdeğerlendirilmeli, sorumlu, ilkeli, şeffaf yayınlar daha fazladesteklenmelidir.

Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kuruluolarak başta üyelerimiz olmak üzere mesleki sorumluluk anlayışla hareket etmeçabası içinde olan her meslektaşımızın yanında olduğumuzun bilinmesiniistiyoruz. Derneğimizin kurulmasında, yaşatılmasında, yaptığımız mesleki vesosyal etkinliklerde desteklerini esirgemeyen meslektaşlarımıza, kurum vekuruluşlarımıza, mesleki sorumluluk anlayışımıza katkı veren her okura teşekkürediyoruz.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2016, 14:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER