Kireçlikte geri adım atıldı

Kireçlik koyunda Hema Enerji tarafından yapılması planlanan iki adet termik santral projesi ilgili, Ereğli Çevre Platformu Su Ürünleri Kooperatifi çay bahçesinde bir basın toplantısı düzenledi.

Kireçlikte geri adım atıldı

Kdz Ereğli Çevre Platformu Su Ürünleri Kooperatifi Çay bahçesinde basın toplantısı düzenledi.

Kireçlik Koyunda Hema Enerji tarafından yapılması planlanan iki adet termik santral projesi ilgili açıklamalarda bulunan Platform sözcüsü Murat Akbaş, Hema Enerji firmasının ÇED raporunu bakanlığa sunmadığından dolayı, ÇED sürecinin sonlandırıldığının kendilerine bildirildiğini söyledi.

Akbaş yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi;‘’Bilindiği üzere Ereğli-Kandilli Bölgesinde bulunan Kireçlik koyunun iki adet termik santral projesi için başvuru yapan Hema Enerji’ye tahsisi yapılmıştı. Hema enerji ise söz konusu alanda planladığı termik santral için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurarak çevresel etki değerlendirme (ÇED) sürecini başlatmıştı. Ereğli Çevre Platformu olarak söz konusu termik santrallerin yöredeki köyler başta olmak üzere Ereğli ve civarını ciddi boyutlardaki gaz ve toz emisyonları ve atıkları nedeni ile canlı yaşamını olumsuz etkileyeceği gibi, yörenin yaşam kaynaklarından biri olan tarım arazilerini de son derece olumsuz etkileneceğini, tüm halkımızın besin zincirine de etki edeceğini dile getirerek bu güne kadar çeşitli etkinliklerle konunun hassasiyetini gündeme taşıma gayreti içinde olurken, bu sürecin ciddi takipçisi olduk. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile son yaptığımız yazışma sonrası ise bakanlığa söz konusu projelere dair çed sürecinin hangi aşamada olduğu sorulmuş, verilen cevap ile de firmaya ÇED raporunu bakanlığa sunmadığından ÇED sürecinin sonlandırıldığını bildirilmiştir. Sürecin bundan sonraki aşamalarında da takipçi olacağımızı, ÇED sürecinin sonlandırılmasının bir proje açısından bir son olmayabileceğini bilerek konuyu takip ettiğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz ‘’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2014, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER