Kısa vekillikte uzun yol kat ettik

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ve beraberindeki heyet, Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni ziyaret etti.

Kısa vekillikte uzun yol kat ettik

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ve beraberindeki heyet, Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni ziyaret etti. Milletvekilliği dönemini değerlendirip yaptıklarını özetleyen Milletvekili Faruk Çaturoğlu, “Kısa vekillikle uzun yol kat ettik” dedi.


Ziyarette AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun yanı sıra Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu. Ziyarette konuşan Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav, dernek ve gazeteciler olarak kente yapılan her doğru çalışmanın yanında, uygun olmayan çalışmanın ise karşısında olmaya devam edeceklerini ifade ederek, “Zonguldak’ın sorunlarının bir an önce çözümü adına elbirliği yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Zamanında Mithatpaşa Tüneli için yapılan birliktelik güzel sonuçlar doğurdu. Biz özellikle 5 Milletvekilimizin kent adına bir masa etrafında toplanmasını ve en azından istişarelerde bulunulmasını arzu ediyoruz. Birlikte yapılacak çalışmalar hem daha sağlıklı hem de daha hızlı yapılacaktır. Bu anlamda derneğimize ve gazeteci arkadaşlara düşen her görevde biz varız” diye konuştu.

“KISA VEKİLLİKTE UZUN YOL KAT ETTİK”

Milletvekili Çaturoğlu, “Toplu Konut çalışmalarını çabuklaştırılması için görüştük, Sağlık Bakanlığı ile hastaneler konusunda görüşmemiz oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Zonguldak stadımız ve diğer spor tesisleriyle ilgili görüşmelerimiz oldu. Zonguldakspor moral değerimiz. Katkı verilmesi gerekiyor, katkı vereceğiz. Filyos Projesinde iki aşamalı beklemedeyiz. Limanda firmalar birbirini şikayet etti. Mahkemenin lehimize bitmesini arzu ediyoruz. Çaycuma Belediye Başkanının açtığı dava limanın yapımını değil Serbest bölgenin gelişimine engel. Davayı açmasaydı iyiydi. Hızlı tren, ulaşım sorunlarını takip ediyoruz. Ereğli-Devrek yolunun tekrar ihale edilmesi gerekiyor. Ereğli-Zonguldak yolunun bir an önce bitmesi lazım. Tersaneler bölgesiyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bir tersanecimiz siparişler aldı çalışmalara başladı. Rödevanscıların sorunlarıyla ilgileniyoruz. Üç Bakanlıkla görüşmelerimiz devam ediyor. Özel kömürcülük alanındaki gelişmeler Zonguldak’ın geleceğini belirleyecek gibi duruyor. Ereğli eski hastanenin yerini BEÜ tahsis ettik. 2016 yılının yatırım programına aldırmaya çalışıyoruz. Şuanda 3 bin 700 civarında öğrenci bulunan Ereğli’de ilk aşamada 10 bin, sonrasında da 17.500 öğrenci sayısı hedefliyoruz. Turizm ve tarım alanında da çalışmalar yapılmalı. Çaycuma’da tarıma müsait alanlar bile boş. Tavukçuluk alanında yatırımlar yapılabilir. Birlik beraberliğe önem veriyoruz. Kısa vekillikte uzun yol kat ettik” dedi.

7 Haziran 2015 tarihinde seçmenin iradesini ortaya koyduğunu hatırlatan AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, “7 Haziran seçimlerinde milletimizin takdiriyle tek başına iktidar olamadık. Biz arzu ederdik ki tek başına bir iktidar olsun. Ancak tek başına kimse olamadı. Tabii bunun birçok sebepleri var. Ancak şunu söyleyebilirim ki seçmenin verdiği mesaj satır başlarıyla şöyleydi. AK Parti yine bu ülkenin omurgasıdır. En büyük partisidir. AK Partisiz hükümet olmayacağı ortaya çıkmıştır. Tabii süreç başladı, koalisyon aramaları bir süre devam etti. Ancak MHP’de dahil bütün kapılar koalisyona kapatıldı. AK Parti MHP koalisyonuna sıcak bakılıyordu. O taraftan kapı kapatılınca erken seçim gözüktü. Zaten biz hem seçimden önce hem de seçimden sonraki süreç içerisinde sahadan hiç çıkmadık. Hem yarın seçim varmış gibi seçimden önceki çalışmalarımız neyse öyle devam ettik. Öbür taraftan da hiç seçim olmayacakmış gibi Zonguldak’ın sorunları ile alakalı Ankara’da da yaklaşık 20 civarında bakanlık, müşavirlik, genel müdürlük görüşmelerimizi sürdürdük. Sürdürmeye de devam edeceğiz. Çok verimli görüşmeler yaptık” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2015, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER