KIŞLA SANAYİ SİTESİNDE 25 İŞYERİNİ SU BASTI

Kdz. Ereğli´de son iki ay içerisinde yağan yağmur nedeniyle dördüncü kez sel felaketi yaşandı. Sel suları bu kez en büyük zararı Kışla Sanayi Sitesi´nde ki esnaflara verdi. 25 dükkanda sel suları nedeniyle oluşan zararın 1 milyon TL´nin üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

KIŞLA SANAYİ SİTESİNDE 25 İŞYERİNİ SU BASTI

gundemeregli.com-Kdz Ereğli´de etkili olan sağanak yağış sel baskınına neden oldu. İnallı deresinin taşması sonucu Kışla Sanayi Sitesi’ndeki 25 dükkanı su bastı.

İşlettiği yedek parça dükkanını su basan sanayi sitesi esnafı ise sadece bir cihazının değerinin 35 bin euro olduğunu ve zararının çok büyük olduğunu ifade etti. Dükkanının sigortalı olduğunu ancak zararının karşılanıp karşılanmayacağını bilmediğini anlatan iş yeri sahibi sel baskınına İnallı deresinden gelen suyun rögarların kapalı olması nedeniyle dükkanlarına dolduğunu belirtti.

Sanayi sitesi esnafları dükkanlarına dolan suyu tenekelerle boşaltmaya çalışırken, belediye ekipleri vidanjör ile çalışma başlattı. Ereğli Belediyesi temizlik ve fen işleri çalışanları da temizlik çalışmalarına yardım etti.

Ereğli’de aşırı yağışlar sonucu Güldere Mahallesi’nde elektrik kurumunun çalışma yaptığı yolun çökmesi nedeniyle bir araç çukura düştü. İtfaiye ekipleri aracı düştüğü çukurdan çıkartarak güvenli bir yere alırken, mahalle sakinleri başka araçlarında aynı yere düşmemesi için çukuru doldurdu. Mahalle Muhtarı Ali Tezcan, elektrik idaresi tarafından açılan çukurla ilgili önlem alınması için daha önce dilekçe verdiklerini açıkladı. Tezcan “Elektrik idaresi ekibi çalışırken duvarda çatlama meydana geldi. Duvar sıkıntısını Karadeniz Ereğli Belediyesi ve Enerjisa yetkililerine bildirdik. Gerekli çalışma bugün yarın başlayacaktı. Aşırı sağanak yağmur sebebiyle, doğal afet sonucunda yol üzerinde bulunan park halindeki araç yola gömüldü. Karadeniz Ereğli Belediyesi İtfaiye Ekipleri ve iş makinaları olay yerine gelerek aracı kurtardılar. Bu yolun eksiklerinin kısa sürede yapılmasını istiyoruz. Can ve mal kaybı olmadan bu yağmuru atlattığımızı düşünüyoruz. Aniden tekrar başlarsa ne yaparız bilemiyoruz” dedi.

Ereğli’de Müftü Mahallesi Sual Başol Sokak’ta ki cumartesi pazarının kurulduğu alanın yağmur suları ile kısa sürede dolması sonucu bir araç su içinde kaldı. Kısa sürede göle dönen alanda park halinde bulunan araç çekici vasıtası ile suyun içerisinden çıkartıldı.

İlçede meydana gelen sel baskını sonucu 25 dükkanda meydana gelen zararın 1 milyon TL’nin üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2014, 01:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER