Kızılay´ın Kan stokları eridi

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Ömer Selim Alan, kötü hava koşulları nedeniyle acil kan açıklamasında bulundu.

Kızılay´ın  Kan stokları eridi
Kızılay Kan Merkezi Müdürü Ömer Selim Alan, kötü hava koşulları nedeniyle acil kan açıklamasında bulundu.
Kızılay Kan Merkezi Müdürü Ömer Selim Alan, kötü hava koşulları nedeniyle acil kan açıklamasında bulunarak, merkez ilçede oturan vatandaşları kan vermeye davet etti. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında seyretmesi nedeniyle Zonguldak Kızılay Kan Merkezi´nde kan stokları eridi. Hastanelerin kan ihtiyacını karşılamakta güçlük çeken Zonguldak Kızılay Kan Merkezi çok acil koduyla kan ihtiyacı açıklaması yaptı.
Hastanelerin kan ihtiyacını karşılayamadıklarını ifade eden Kızılay Kan Merkezi Müdürü Ömer Selim Alan, Bir haftadır süren soğuk ve yağışlı hava nedeniyle gezici ekiplerimizi ve planlarımızı ertelemek ve iptal etmek zorunda kaldık. Ocak ayının başında planladığımız gezici, dernek, kurum ekiplerimiz planları soğuk ve yağışlı hava nedeniyle yüz 90 iptal edildi. Bu da gönüllü kan bağışçı sayımızı etkilediği için hastanelerimizin kan taleplerini karşılayamadığımız için bizleri sıkıntıya soktu. Tüm Türkiye’de olduğu gibi mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklıklar vatandaşlarımızın evden çıkamaması, çıktığı zamanda sadece önemli işlerini görüp tekrar evine dönmesi nedeniyle gönüllü kan bağışçılarından kan alamadık dedi.

SOĞUK HAVA NEDENİYLE SIKINTI YAŞIYORUZ
Kızılay Kan Merkezi´nin amacının gönüllü kan bağışçılarından alınan kanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak olduğunu ifade eden Alan, şöyle devam etti:
Bizim amacımız vatandaşlarımızdan, gönüllü kan bağışçılarından ihtiyaç sahipleri için kan almak ve hastanelere ulaştırmak. Zonguldak Kızılay Kan Bağış Merkezi olarak bunu yapıyoruz. İlimizde bulunan kamu, özel hastaneler ve Tıp Fakültesi hastanesine ulaştırmak ve hastalarımızın yarasına merhem olmak. Ama bir haftadır soğuk hava nedeniyle sıkıntı yaşıyoruz. Bu nedenle merkez ilçede yaşayan vatandaşlarımızdan özellikle rica ediyorum. Bütün kan grupları başta olmak üzere tüm gruplardan kana ihtiyacımız var. Maalesef kan stoklarımız erime noktasına geldi. Hastanelerin taleplerine cevap vermekte güçlük çekiyoruz. Hastalarımızın tedavilerinde gecikmeler oluyor. Bu durum bizim en son istediğimiz bir şey. Hiçbir vatandaş bir yakınının kan bulunmadığı için tedavisinin uzamasını istemez. Kan hepimizin ihtiyacı. Bu nedenle 18 ile 65 yaş arası ve kan vermeye uygun olan tüm gönüllü kan bağışçılarımızı Kızılay’a bekliyoruz. Alacağımız bir ünite kan üç farklı kişinin hayatını fayda sağlayabilir ve tedavisine yardımcı olabiliyor. Bu nedenle tekrar rica ediyorum Türk Kızılayı´na kan bağışı konusunda daha fazla destek olalım. Vatandaşlarımız Zonguldak olarak her zaman gerekli duyarlılığı gösteriyor ama soğuk havalarda biraz daha hassasiyet bekliyorum.
Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2016, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER