KOCASI DA CİNAYET ŞÜPHELİSİ OLARAK TUTUKLANDI

KOCASI DA CİNAYET ŞÜPHELİSİ OLARAK TUTUKLANDI
 
gundemeregli.com-Kdz  Ereğli´de kendisine cinsel tacizde bulunduğu için dini nikahlı eşinin yeğenini öldürdüğünü iddia eden kadının, çelişkili ifadeler vermesi ve olay yerinde kendisine yaptırılan tatbikat sırasında av tüfeğine fişek koyamaması nedeniyle kocası da cinayet şüphelisi olarak tutuklandı.
Kdz. Ereğli’de 24 Nisan 2014 akşamı dini nikahlı eşi Yılmaz Ö.’nün yeğeni Oktay Özcan’ı (33) av tüfeği ile 5 el ateş ederek öldürdüğü iddiası ile tutuklanan Yasemin A’ya (30) cinayetin işlendiği Ortaköy’de tatbikat yaptırıldı. Tatbikat sırasında Yasemin A, Oktay Özcan’ı öldürdüğünü iddia ettiği tüfeğe fişekleri yerleştiremedi. Ayrıca, Jandarma Olay Yeri İnceleme ekiplerinin olay günü Yasemin A’nın dini nikahlı eşi ve öldürülen Oktay Özcan’ın amcası Yılmaz Ö.’nün el ve yüzünden aldığı slap örneklerinde yapılan incelemede barut izi tespit edildi. Bunun üzerine Yılmaz Ö. dün jandarma tarafından cinayet şüphelisi olarak gözaltına alındı. Yılmaz Ö. Savcılıktaki sorgusunda cinayeti kabul etmezken, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından kuvvetli suç delilleri göz önünde bulundurularak tutuklandı.
Yılmaz Ö., dini nikahlı eşi Yasemin A. ile birlikte Beycuma Cezaevi’ne gönderildi.

BARUT İZİ AMCAYI ELE VERDİ

Öldürülen Oktay Özcan’ın Avukatı Ahmet Köse, cinayetin işlendiği günden bu yana ortaya koydukları kuvvetli suç delili ve iddiaların yapılan tatbikat ile örtüştüğünü söyledi. Baştan beri bu cinayetin namus davası olmadığını ve cinayetinde Yılmaz Ö.’nün işlediğini savunduklarını belirten Köse, gazetecilere yaptığı açıklamada ,“Tatbikat mağdur olanlara kapalı olan bir tatbikat. Zanlının olayı nasıl gerçekleştirdiğine yönelik elde edilen delillerle uyumlu olup olmadığına yönelik aslında bir çeşit delil. Kuvvetli de bir delil. Zaten yapılan tatbikatta bunu ortaya çıkarttı. Kriminal incelemede yapılan atışların bahsedildiği gibi uzak atış olmadığı, çok yakın atış olduğu ve aynı zaman da namus cinayeti süsü vermeye çalışan kişinin kocasında da elinde ve yüzünde de barut artıkları olduğu tespit edildi. Yapılan tatbikatta da kadının silahı hiç bir şekilde doldurmadığı tespit olundu. Bu nedenle bu cinayeti kadının değil de kocasının işlemiş olabileceğine dair yoğun şüphe tespit olundu. Bu nedenle de kocası tutuklandı dedi.

ARALARINDA ALACAK VERECEK NEDENİYLE SORUN VARDI
Öldürülen Oktay Özcan ile cinayet zanlısı olarak tutuklanan amcası Yılmaz Ö. İle aralarında alacak verecek davası olduğunun tanık ifadeleri ile ortaya çıkartıldığını belirten Köse “Biz başında beri mağdur tarafın avukatı olarak gerek savcılığa gerekse de diğer yetkili makamlara yaptığımız müracaatlarda olayın namus cinayeti olamayacağını defalarca söylemiş ve dilekçelerimizi de vermiştik. Son gelişmelerde bunu açıkça ispatladı. Ölenin öldürenlerden borç alacağı olduğu ve bununla ilgili aralarında sorun olduğu çok aşikar bir şekilde tanıklarla ispat olundu diye konuştu.
Yasemin A., cinayetin ardından sağlık raporu için geldiği hastane çıkışında gazetecilere cinayeti namusunu korumak için işlediğini söylemişti.
Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2019, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER