Köle düzeni ile karşı karşıyayız

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, “Özel İstihdam Büroları ve Esnek Çalışmaya Hayır” başlıklı imza kampanyası düzenlendi.

Köle düzeni ile karşı karşıyayız
 
Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, “Özel İstihdam Büroları ve Esnek Çalışmaya Hayır” başlıklı imza kampanyası düzenlendi.Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez, Devrim Bulvarı’ndaki Abdi İpekçi Sergi Salonu önünde düzenlenen kampanyada gazetecilere  yaptığı açıklamada, kamuoyunda ‘kiralık işçilik’ olarak isimlendirilen “İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı”nın Başbakanlık tarafından hazırlanarak TBMM’ye sunulduğunu hatırlattı. Erişmez, ilgili tasarının yasalaşma aşamasına geldiğini, bunun ise 10 milyon çalışanı ‘modern Köleye’ dönüştüreceğini ileri sürerek, şöyle dedi:
 
KÖLE DÜZENİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ
 
 “Bu yasa çıkarsa işsizler istihdam bürolarına kayıt olacaklar ve köle gibi savunmasız çalışmaya zorlanacaklar. Örgütlenme, sendikalaşma, kıdem tazminatı, sosyal haklar ve sosyal güvenlik gibi temel kazanımlardan mahrum kalacaklar. Saatlik işlerde çalıştırılabilecekler, iş güvenliği kavramı yok olacak, sağlıklı çalışma ortamlarından mahrum kalabilecekler. Taşeronlaşmayı artıracak bir köle düzeni ile karşı karşıyayız ve biz buna şiddetle karşı çıkıyoruz.
 
ÇALIŞMA BAKANLIĞINI UYARIYORUZ
 
 Türkiye’nin önünde o kadar önemli sorunlar varken, hükümetin kıdem tazminatı, kiralık işçilik özel istihdam büroları ve esnek çalışma gibi 21. Yüzyılda uygulanmak istediği kölelik düzenine sendikalar ve işçiler olarak şiddetle karşı çıkıyoruz. Çalışma Bakanlığı, çalışma meclisi kurultayında sendikalarla anlaşmadan bu yasanın çıkarılacağını söyleyenleri buradan sert dille uyarıyoruz. 12 milyon çalışanı yok sayamazsınız, sayamayacaksınız. Türkiye’deki 12 milyon çalışanı köleliğe itecek olan bu yasa tasarısı derhal geri çekilmelidir.
 
TÜRK METAL BAŞTA OLMAK ÜZERE…
 
Bu bağlamda katkı sağlayan başta Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı ve yöneticileri olmak üzere, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir), Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) çalışanlarına, siyasi parti yöneticilerine, işçi ve emekçi dostlarına, Türk-İş ve GMİS adına şükranlarımı sunuyorum.
 
” İLK GÜN 1000 İMZA!
 
Dün (Çarşamba)  Öğle  saatlerinde başlayan “Özel İstihdam Büroları ve Esnek Çalışmaya Hayır” başlıklı imza kampanyasına Türk Metal Sendikası Şube yöneticileri ile kalabalık Erdemir çalışanı da destek verdi. Başlamasıyla birlikte yaklaşık 1000 imzaya ulaşılan kampanya, 4 mart Cuma mesai bitimine kadar devam edecek.
Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2016, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER