Komşunu vuran adama 20 yıl hapis istemi

Yüksek sesle müzik dinlediği gerekçesiyle çıkan tartışma sonucu alkollü olduğu iddia edilen komşusunu silahla yaralayan 42 yaşındaki emekli maden işçisinin yargılanmasına başlandı.

Komşunu vuran adama 20 yıl hapis istemi
Zonguldak’ta yüksek sesle müzik dinlediği gerekçesiyle çıkan tartışma sonucu alkollü olduğu iddia edilen komşusunu silahla yaralayan 42 yaşındaki emekli maden işçisinin yargılanmasına başlandı. 
Olay sonrası Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede Yasin Ç. için ´kasten öldürmeye teşebbüs, hakaret ve silahla ateş ederek genel güvenliği tehlikeye sokmak´ suçlarından toplam 20 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yasin Ç.’nin oğlu Sebahattin Ç. ve Ali G. için ise ‘kasten yaralama’ suçundan 5´er yıl hapis istemi ile dava açılırken, Ali G.’nin ablası Sabriye K. için de ‘hakaret ve tehdit’ suçundan dava açıldı.
Zonguldak Adliyesi 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşması görülen davada ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklu bulunduğu Beycuma M Tipi Kapalı Cezaevi’nden Zonguldak Adliyesi’ne getirilen müşteki sanık Yasin Ç. hazır bulundu. Ali G., Ali G.’nin ablası Sabriye K. ile Yasin Ç.’nin oğlu Sebahattin Ç. de müşteki sanık sıfatıyla hakim karşısına çıktı.

KAÇAK OCAK ÇALIŞTIRDIĞINI BİLDİĞİM HALDE ŞİKAYET ETMEDİM

Taraf yakınları ve avukatlarının da hazır bulunduğu davada ifade veren müşteki sanık Yasin Ç., “Ben çocuklarıma zarar vereceğini düşünerek bacaklarına ateş ettim. Ben Ali G.’yi kaçak ocak çalıştırdığını ve ehliyetsiz araba kullandığını bildiğim halde şikayet etmedim. Hatta kendisine yol gösterdim. Aramızda bir husumet yoktu. Amacım aileme herhangi bir zarar vermesini engellemekti. Pişmanım” dedi.
Tutuklu sanık Yasin Ç.’nin ifadesinin ardından, mahkeme heyeti tarafından savunması istenilen Ali G. ise olayda Yasin Ç. ile oğullarının kulübeye doğru geri döndüğünü gördüğünü ve ellerinde sopa olabileceğini düşünerek kulübeden keseri aldığını söyledi. Dışarıya çıktığında Yasin Ç.´nin oğullarıyla karşılaştığını ifade eden Ali G., Sebahattin Ç. bana yumruk attı. Elinde muşta olduğunu fark ettim. Sonra dövüşmeye başladık. Dövüşürken Yasin Ç., bana tabancayla ateş etti. Ben yere düştüm. Şikayetçiyim ve cezalandırılmalarını istiyorum” dedi.
Mahkeme heyeti davayı olayla ilgili delillerin incelenmesi ve Ali G.’ye ait hastane raporlarının hazırlanması için ileri bir tarihe erteledi.

OLAY
15 Mart 2015’de Asma Mahallesi Dağbaca Sokak´ta saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Yasin Ç., evinin yakınında kaçak maden ocağı bulunan Ali Görmüş’ün ocak önünde ki kulübede arkadaşıyla yüksek sesle müzik dinlemesinden rahatsız oldu. Yasin Ç., arkadaşıyla alkol da alan Ali Görmüş’ü cep telefonuyla arayarak rahatsızlığını dile getirse de müziğin sesi kısılmadı. Bunun üzerine Yasin Ç., oğlu Sebahattin Ç. ile birlikte Ali Görmüş’ün yanına giderek bir sonraki gün işe gideceklerini ve uyuyamadıklarını söyledi. Ali Görmüş, müziğin sesini kısmasının ardından Yasin Ç., oğluyla eve döndü. Bu sırada yolda diğer oğlu 17 yaşındaki İ.Ç.’yi elinde tabancayla geldiğini gören Yasin Ç., silahı alarak beline koydu. Bu sırada Ali Görmüş aldığı keser ile Yasin Ç.’nin üzerine doğru tehditler savurarak gelmeye başladı. Çıkan kavgada Yasin Ç., belinden çıkardığı tabancayla Ali Görmüş’e 5 el ateş etti. İki bacağı ve belinden yaralanan Ali Görmüş, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Ali Görmüş, bir süre tedavi gördükten sonra hastaneden taburcu oldu.
Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2015, 11:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER