Kömür stok alanı için ağaç katliamı iddiası

Ormanlık arazide kömür stoklama alanı için yapılan ağaç katliamı vatandaşların tepkisine sebep oldu.

Kömür stok alanı için ağaç katliamı iddiası
 Zonguldak’ın Muslu Beldesi’nde bulunan ormanlık arazide kömür stoklama alanı için yapılan ağaç katliamı vatandaşların tepkisine sebep oldu. 

Bölgede bulunan 2 termik santral sebebiyle üzerine kara bulutlar çökmüş olan Çatalağzı ve Muslu beldelerinde bu kez de yapılan ağaç katliamı belde halkını çileden çıkardı. Eren Enerji´nin yapacağı iddia edilen 2. termik santralin kömür stoklama alanı için adeta doğa katliamı yaşanıyor. Termik santralin yanında bulunan ormanlık arazide bir süredir devam eden çalışmalar sebebiyle yüzlerce ağaç sökülerek denize dolgu yapılıyor. Ağaç katliamının, bölgede yeni kurulacak termik santral için stok sahası oluşturmak amacıyla yapıldığı iddia edilirken, çalışmaların daha yüzlerce ağaç kesilerek devam edeceği öğrenildi.

Beldede yaşayan 45 yaşındaki Hüseyin Eyican isimli bir vatandaş ise yapılan katliama tepki göstererek, “Bu bir doğa katliamıdır. Bunu yapanlar halk bir şey görmüyor, bir şeyden haberleri yok sanmasın. Ben gerçekten bu tablo karşısında ne diyeceğimi şaşırdım. Biz gidip bir tane ağaç kessek, cezaevine atılırız. Yüzlerce ağaç kesiliyor sesini çıkaran yok. Büyüklerimize sesleniyorum, lütfen bu katliama dur desinler” dedi.

Çocukluktan beri büyüdüğü bölgede termik santrallerin gelmesiyle değişen yaşam şeklini anlatan Eyican, “Biz bugüne kadar zarardan başka bir şey görmedik. Doğa harikamız zaten elimizden gitti. Çocuklarımıza yarın ne bırakacağız? Biz eskiden bu bölgede nefesi aldığımız zaman kendimize gelirdik. Ama şimdi nefes alırken boğuluyoruz. Bu durumdan herkes şikayetçi, herkes hasta, yarın bir gün biz ne olacağız kimse düşünmüyor. Zaten bacalardan çıkan dumanlarla nefes alamıyorduk. Bir tek ağaçlar vardı bize oksijen veren şimdi onları da kesiyorlar, biz ne olacağız bilmiyorum” şeklinde konuştu.

Ağaçların kesildiği alanın doğal güzelliği ise dikkat çekiyor. 
Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2015, 14:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER