KOMUTANLAR EREĞLİYE HAYRAN

KOMUTANLAR EREĞLİYE HAYRAN

gundemeregli.com- Deniz Yıldızı 12 Tatbikatı kapsamında Karadeniz Ereğli&[#]8217;ye gelen TCG Karayel (P-349) Hücumbotu&[#]8217;nun Komutanı Deniz Binbaşı Burak Adalı, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığı&[#]8217;nı ziyaret etti.

Beraberinde TCG Karayel Hücumbotu Baş Çarkçısı Deniz Kıdemli Yüzbaşı Özgür İkiz, Gemi Kıdemli Astsubay Eln. Kıdemli Başçavuş Sadettin Türkoğlu ve Karadeniz Bölge Komutanlığı Mihmandar Subayı Deniz Üsteğmen Halit M. Ergül ile birlikte 13 Nisan Cuma günü saat 10.50&[#]8217;de ziyaretini gerçekleştiren Dz.Bnb. Burak Adalı, Belediye Başkan Vekili Sibel Kırmızı Yıldız tarafından ağırlandı. Ziyarette Belediye Başkan Yardımcıları da hazır bulundu.

17 yıllık subaylık hayatı boyunca çeşitli sebeplerle çok defa geldiği Karadeniz Ereğli&[#]8217;ye, TGC karayel Hücumbotu&[#]8217;nun Komutanı olarak gelmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Dz. Bnb. Adalı, Başkan Vekili Yıldız ve Belediye Başkan Yardımcılarından ilçe hakkında bilgiler aldı.

Karadeniz Ereğli&[#]8217;nin son on yıldır, uluslararası nitelikte organize edilen Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali ile adından sıkça söz ettirdiğini ve sadece ülke genelinde değil Avrupa&[#]8217;da da tanınır hale geldiğini kaydeden Dz. Bnb. Burak Adalı; &[#]8220;Karadeniz Ereğli&[#]8217;de yapılan festivalleri gıpta ve beğeni ile takip ediyoruz ve her sene de görevimiz dolayısıyla bu festivallere katılamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz.&[#]8221;, dedi. Tatbikat ile ilgili olarak Başkan Vekili Yıldız&[#]8217;ın sorularını yanıtlayan Adalı; &[#]8220;Deniz Yıldızı 12 Tatbikatı kapsamında Karadeniz Ereğli&[#]8217;de de bazı etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Deniz Kuvvetlerimizin en değerli hücumbotlarından biri olan Karayel&[#]8217;i halkımıza tanıtarak, kendi personelimize de Karadeniz Ereğli&[#]8217;yi tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu süre zarfında da güzel ilçemizin siz saygın yöneticilerini ziyaret etmekten mutluluk duyuyoruz.&[#]8221;, dedi.

Konuklarına ilçe hakkında bilgiler veren Başkan Vekili Sibel Kırmızı Yıldız ise konuşmasında, Türk Silahlı Kuvvetleri&[#]8217;nin en önemli tatbikatlarından biri olan Deniz Yıldızı Tatbikatı kapsamında donanmamızın değerli komutanlarını ilçede ağırlamaktan büyük onur duyduklarını kaydetti. Yıldız; &[#]8220;Kahraman ordumuz, ülkemize gelmesi muhtemel iç ve dış tehditlere karşı her zaman hazır durumda. Bu noktada da Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız her yıl başarılı tatbikatlar gerçekleştiriyor ve biz de Karadeniz Ereğli olarak kendilerini ağırlama şansını elde ediyoruz. Bu yıl da sizleri aramızda görmekten büyük onur ve mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Deniz Yıldızı 12 Tatbikatı&[#]8217;nın da başarılı olmasını diliyorum.&[#]8221;, dedi.

Ziyaret sonunda Karadeniz Ereğli Belediyesi Başkan Vekili Sibel Kırmızı Yıldız konuklarına çeşitli hediyeler takdim ederken, TGC Karayel Hücumbotu Komutanı Adalı da Başkan Vekili Yıldız&[#]8217;a komutanlığının kupasını hediye etti.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2012, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER