Konuyu saptırmaktan öte bir şey değil

Kdz.Ereğli Belediye Meclis üyesi Esra Alpago ,CHP´li belediye meclis üyesi Özkan Özyağcının İddialarına yanıt verdi.

Konuyu saptırmaktan öte bir şey değil

Kdz. Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis üyesi Esra Alpago, Kdz. Ereğli Belediyesi 5.bileşiminin ardından Gazetecilere açıklama yapan CHP’li Belediye Meclis Üyesi grup sözcüsü Özkan Özyağcı’nın basına yaptığı açıklama ve dağıttığı Banka mevcutlarının konuyu saptırmaktan öte  bir şey olmadığını söyledi.

Alpago konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;

“Dağıtılan ve 07 Nisan 2014 tarihli banka mevcutlarını içeren listede belediyenin, 2.674.751.07 lira ile devralındığı, buna karşın bu paranın bittiği ve üzerine belediyenin tahmini bütçe ile 8 milyon lira borca sürüklendiği iddia edilmiştir. Ekteki listede de görüldüğü üzere Belediyemizin 11 Kasım 2014 tarihi itibari ile banka mevcutları 7.734.979.46 liradır. Yani Sayın Özyağcı’nın “bitti dediği “ paranın üzerine 5.060.228.39 lira gelir eklenmiştir. Sayın Özyağcı’nın bahse konu iddialarının gerçeği yansıtmadığı bu şekilde ortaya çıkmıştır.Belediye Başkanımız Sayın Opr.Dr. Hüseyin Uysal başkanlığındaki Ereğli Belediyesi’nin önümüzdeki süreçte, gerek yatırım, gerek hizmet, gerekse ekonomik olarak çok daha iyi noktalara geleceğinden halkımızın şüphe etmediğini de biliyoruz.”
 
CHP’Lİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ÖZKAN ÖZYAĞCI NE DEMİŞTİ?

“Bütçelerin normal şartlarda denk bütçe olması lazım, belediyeler bütçelerini yaparken gelir, gider ile ilgili bütçelerini denkleştirmek zorundalar, denk bütçe yapmak zorundalar. Ancak 2014 yılında bizim yapmış olduğumuz gelir bütçesindeki fazlalık çalışmaların iyi olması neticesi artı 2,5 trilyonluk bir rakamın fazla verilerek yapılan bütçedir. Bakın 2015 bütçesine daha işe başlanmadan 8 trilyon 440 bin TL gibi bir rakamın borçlanma ile kapatılmaya çalışılıyor. Yani daha işleme başlanmadan bir borçla belediyeyi yönetmeye çalışıyorlar. Önemli olan bunun nerede kullanılacağı, gelirlerin artırılması için çalışma yapılması gerekir ve bu bütçenin denk hale getirilmesi gerekir. Herkes alabilir devletten 10, 50 ve 100 trilyon, biz belediyemizi borçsuz belediye olarak teslim ettik, şuan ki yönetime bundan sonra önündeki 4,5 yıllık dönemde borçsuz olarak belediyeyi devretmesini isteriz. Şuan da elimde 2014’de belediyeyi devrederken, belediye banka mevcutlarını belediye başkanlığına dağıtacağım, 2.674.751 lirada bankada ellerinde hazır olduğunu gösteren bir belgedir bu. Yani bu paralarda kullanılmış bunun üzerine 2015 yılı içinde 8 trilyon 440, Şuandaki bütçeye göre ama başkanın ifadesine göre yüksek olabilir dediği bir borçlanma yapmaya çalışıyor, bunu hep beraber izleyeceğiz”

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2014, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER