Köprü faciasında 4 kişiye 4 yıldır halen ulaşılamadı

Zonguldak´ın Çaycuma ilçesinde 4 yıl önce Çaycuma köprüsünün çökmesi sonucu hayatını kaybedenler dualarla anıldı. Olayın üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen kayıp 5 kişiye halen ulaşılamadı.

Köprü faciasında 4 kişiye 4 yıldır halen ulaşılamadı
Zonguldakın Çaycuma ilçesinde 4 yıl önce Çaycuma köprüsünün çökmesi sonucu hayatını kaybedenler dualarla anıldı. Olayın üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen kayıp 5 kişiye halen ulaşılamadı.
Zonguldakın Çaycuma ilçesinde 6 Nisan 2012 tarihinde, Çaycuma Köprüsünün 48 metrelik bölümünün çökmesiyle 15 kişi hayatını kaybetmişti. Olayda hayatını kaybedenlerden 11 kişinin cansız bedenlerine ulaşılmış, Çaycuma eski Belediye Başkanı olan Mithat Gülşenin yeğeni Sezgin Gülşenin (21), Kadın Saraçın (49) ve Tahir Özkaranın (66), Necati Azaklıoğlunun (59) bedenlerine ulaşılamamıştı. 
Köprü faciasının 4üncü yılında Çaycuma Belediyesi ve İlçe Müftülüğünün katkılarıyla 6 Nisan Anıtı önünde hayatını kaybedenler için anma programı düzenlendi. Anma töreninde okunan Kuran-ı Kerimin ardından Çaycuma İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu dua etti.
Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Bugün 6 Nisan, Çaycumamızdaki 2012 yılında meydana gelen köprü faciasının yıl dönümü. Bugün hem vefat eden vatandaşlarımızı ve kardeşlerimizi anmak arkalarından bir dua yollamak üzere belediyemizin öncülüğünde bir program gerçekleştirildi. Vefat eden kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Başka Çaycuma ve Türkiye olmak üzere tüm insanlığı Allah bu tip kazalardan ve afetlerden korusun. Geride kalan yakınlarına Allahtan sabır diliyorum dedi.
Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ise, Üzüntülüyüz yine o günleri yaşar gibi olduk, gelişmiş ülkelerde tesadüfen ölümler olmaz. İnşallah bundan sonra buna benze facialar yaşamayız ifadelerini kaydetti.
Törene, Kaymakam Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen, CHP Zonguldak eski Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, CHP İlçe Başkanı Tuncay Akyol, MHP İlçe Başkanı Ersin Akyüz, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Belediye Meclis üyeleri, daire ve okul müdürleri ile köprüde hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı.
Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2016, 06:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER