Küçük: ´´“Köprü yeniden düzenlenmeli”

Kamuoyunda tartışmalara yol açan Devrek Yol Ayrımı köprüsü özellikle akşam saatlerindeki trafik çilesi ile adet S.O.S veriyor. Kavşaktaki trafik yoğunluğunu rahatlamak amacıyla yapılan köprü’de üst kısımda rahatlama yaşanırken, alt kesimindeki trafik karmaşası sürücüleri çileden çıkartıyor.

Küçük: ´´“Köprü yeniden düzenlenmeli”


Kamuoyunda tartışmalara yol açan Devrek Yol Ayrımı köprüsü özellikle akşam saatlerindeki trafik çilesi ile adet S.O.S veriyor.  Kavşaktaki trafik yoğunluğunu rahatlamak amacıyla yapılan köprü’de üst kısımda rahatlama yaşanırken, alt kesimindeki  trafik karmaşası sürücüleri çileden çıkartıyor.

Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası 2. Başkanı Ahmet Küçük,  köprünün mevcut haliyle trafiği rahatlatmadığını ve yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Karayolları Kastamonu Bölge Müdürlüğü mühendisleri tarafından köprünün yeniden incelenmesi gerektiğini kaydeden Küçük, “Devrek Yol ayrımına bir köprü yapıldı. Köprünün üstü rahat iyi ama alt geçişi yer olmasına rağmen proje sıkışıklığa denk geldi. Bunun Kdz. Ereğli Belediyesi ya da Kastamonu Karayolları tarafından trafiğin yoğun olduğu saatlerde yeniden bakılması lazım, ki yaptığımız proje uygun oldu mu? Olmadı mı?  Değilse ne gibi bir çalışma yapabilir diye düşünülmeli, örnek verecek olursak Kepez mevkisinden üç araç yan yana geliyor ama köprü altına geldiğinde tek şeride düşüyor. Bu seferde trafik tıkanmış oluyor. Özellikle cumartesi günü öğleden sonra burada yoğun trafik oluyor.  Köprü şu anda Kastamonu Karayolları Bölge Müdürlüğünce yapıldığı için  belediye  müdahale edemiyor.  Dolayısıyla belediye Karayolları Bölge Müdürlüğüne yeniden müracaat edip köprünün yeniden incelenmesi gerekir “dedi.

“KÖPRÜ YENİDEN DÜZENLENMELİ”

Köprünün özellikle alt geçişinin yeniden düzenlenerek genişletilmesi gerektiğini vurgulayan Küçük, Köprü  yeniden düzenlenmeli, bize göre köprünün arazisi geniş, sahası geniş, köprünün alt kısmı genişletilebilir. Tek araç girdiği yerde 2 yada 3 araç girebilirse bir rahatlama meydana gelir diye düşünüyorum.  Bunun yanı sıra ne Kepez mevkisinde ne de Potbaşı mevkisinde yol yapıldı. Ama yolda hiçbir cep yapılmadı. Bir cep Kepez tarafında bir cep de Potbaşı mevkisinde yapılması gerekiyor. Otobüsler yolcu alacak indirecek ama cep olmadığı için sıkıntı yaşıyor. Bu da her an kazaya sebep olabilir.  Ben yetkililerden bu konuda çalışma başlatmalarını bekliyorum” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2016, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER