KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİ YARIŞTI

KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİ YARIŞTI

gundemeregli.com-Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Müftülüğü tarafından Kur’an kursları arası bilgi yarışması düzenledi. Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödül ve hediyeler verildi.
Kdz Ereğli Müftülüğü’nün düzenlediği Kur’an Kursları arası bilgi yarışması Atatürk Kültür Merkezi’nde saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim okunması ile başladı. Kdz. Ereğli Müftüsü Recai Albayrak yarışmanın Kur’an kurslarına gelen öğrencilerin, öğrendiklerini daha da pekiştirmek amacıyla düzenlendiğini söyledi. Yarışmada derece yapmanın çok önem taşımadığını dile getiren Albayrak “Bu yarışma burada olan kardeşlerimiz açısından bu çok güzel anı olacak. Ben buradaki kardeşlerimin, kursiyerlerimizin ve bundan sonraki kategoride yarışacak genç kursiyerlerimizin derece açısından bir şey düşünmelerine gerek olmadığını belirtmek isterim. Çünkü burada olmaları bizlerin nezdinde hepsini birinci kılıyor zaten. Kursiyerlerimizin 6 aylık fedakârlığı, bir gayreti var. Bu yarışmalar sadece usulen yapılan bir yarışmadır. Bütün yarışmaya katılan, bu cesareti, bu gayreti ortaya koyan bütün kursiyerlerimize teşekkür ediyor, jüri üyelerine ve katılımcılara başarılar diliyorum” dedi.
Yarışmanın Jüri Başkanlığını Kdz. Ereğli Müftülük Uzman Vaizi Mehmet Ergin, diğer jüri üyeliklerini ise Müftülük Şube Müdürü İzzettin Aşan ile Memur Hoca Ömer Akkaya yaptı. Yarışmaya Kdz Ereğli Müftülüğüne bağlı toplam 16 Kur’an Kursu katıldı. 35 yaş altı ve 35 yaş üstü olmak üzere 2 kategoride yapılan yarışmaya kursiyerlere Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Namaz İlmihali ile hazırlandı.
35 yaş üstü bilgi yarışmasında birinciliği Safa Cami Kur´an Kursu öğrencisi Şerife Sehtap Öztürk, ikinciliği ise Yeşiltepe Kur’an Kursu öğrencisi Güngör Topal alırken üçüncülüğü Kavaklık Kur’an Kursu öğrencisi Gülay Çamur elde etti. 35 yaş altı bilgi yarışması sonucunda birinciliği Kadıtarlası Camii Kur’an Kursu öğrencisi Alev Demir, ikinciliği Ormanlı Beldesi Kuran Kursu öğrencisi Hanife Öztürk ve üçüncülüğü Kayalık Kur’an kursu öğrencisi Aysel Demiray kazandı.
Program sonunda dereceye giren Kur’an kursu öğrencilerine Kdz Ereğli Müftülüğü tarafından çeşitli hediyeler verildi.
Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2014, 11:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER