Kurban hizmetleri komisyonu kararları

Kdz. Ereğli İlçesinde oluşturulan “Kurban Hizmetleri Komisyonu” Kurban Bayramında kurban kesilecek yerleri belirledi.

Kurban hizmetleri komisyonu kararları

Kdz. Ereğli İlçesinde oluşturulan “Kurban Hizmetleri KomisyonKurban Bayramında kurban kesmek isteyen, vatandaşların İslami usullere göre, sağlıklı bir ortamda, çevrede kirlilik yaratmayacak şekilde kurban kesebilmelerini sağlamak amacıyla aldığı kararları açıkladı. Ayrıca Komisyonun aldığı karara göre Kurban kesim yerleri de belli oldu.

“Kurban Hizmetleri Komisyonu” nun Vatandaşların Kurban Bayramında kurban kesebilmelerini sağlamak amacıyla aldığı kararlar şu şekilde;

1- Kurban kesim yerlerinde, Kurban Hizmetleri Komisyonunca görevlendirilen kasaplar Kurban kesimini gerçekleştireceklerdir.

2- Kurban kesim ücreti olarak vatandaşlarımızdan büyükbaş hayvanlar için 200,00 TL, küçükbaş hayvanlar için 60,00 TL alınacaktır.

3- Kurban kesim tesislerimizde, kurbanını kendisi kesmek isteyen vatandaşlarımızdan tesisten yararlanma ücreti olarak büyükbaş hayvan için 20,00,-TL, küçükbaş hayvan için ise 10,00,-TL alınacaktır.

4- Kurbanlarını, kurban kesim yerlerinde kestirmek isteyen vatandaşlarımız, ücretlerini kurban kesim yerindeki Din Görevlilerine makbuz karşılığında yatıracaklar, alacakları sıraya göre kurbanları kesilecektir.

5- Kurban kesim yerleri dışında kalan umuma açık park, bahçe, cadde ve sokaklarda, Dini kurallar, sağlık şartları, çevre temizliği ve hijyenik şartlara uygun olmayan yerlerde, kurban kesenler hakkında yasal işlem yapılacaktır.

6- İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonumuz, kurban satış ve kesim yeri tesislerinin yerlerini belirlemiştir.

— Kurban satış yeri Delihakkı mevki Belediye tesisleri.

— Kurban Kesim Yerleri;

a- Kepez Dubleks Evler Yanı

b- Belediye Mezbahası

c- Gülüç Beldesi Merkez Mh.No:6 (Boş Bina altı)

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2014, 08:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER