KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

gundemeregli.com-Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Kutlu doğum Haftası nedeniyle etkinlikler düzenlendi.

Kdz. Ereğli’de ki Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ilk olarak Atatürk Kültür Merkezi ‘nde (AKM) Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet konulu panel gerçekleştirildi.

Panele konuşmacı olarak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nadir Özdemir, Yrd. Doç. Dr. Osman Kabakçılı ve Yrd. Doç. Dr. Ali Arslan katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan panelde Aktaş Kıracı Camii İmam Hatibi Ali Osman Köseoğlu tarafından okunan Kuran´ı Kerim Tilavetiyle devam etti.

Panelde konuşan Kdz. Ereğli İlçe Müftüsü Recai Albayrak, Kutlu Doğum Haftası’nın herkese hayırlı olmasını diledi. Kutlu Doğum Haftası’nın bu yılki ana temasının samimiyet olduğunu dile getiren Albayrak konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Bu yılki ana temanın samimiyet olduğunu biliyoruz. Şüphesiz ki Peygamber efendimizin hayatını hangi açıdan değerlendirirsek değerlendirelim karşımıza gerçekten Kuran´ın bize sunmuş olduğu en güzel modeli görüyoruz. Hayatının her safhasında güzellikleri anlatmış, güzellikleri sadece anlatmakla kalmayıp onu bütün insanlığa yaymış, âlemlere rahmet olarak gönderilen Kuran´da büyük bir ahlak üzeresin diye Cenabı Hakkın hitabına mazhar olan Yüce Peygamberin Kutlu Doğumunu yaşıyoruz. Ben şahsen çok heyecanlıyım. Neden heyecanlıyım? Çünkü Yüce Mevla´mızın en büyük insan, en şerefli insan olarak takdim ettiği ve bizim de ümmeti olmaktan gurur duyduğumuz Yüce Peygamberimizi hem daha iyi anlama noktasında çabamızı hem de daha iyi onu anlatma noktasında, cemaatimize onun hayatını paylaşma, paylaştırma noktasında çabalarımızın yoğun olduğu bir haftaya girdiğimiz için heyecanlıyım.”

Panelde konuşan Üniversitesi (BEÜ) Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nadir Özdemir, Yrd. Doç. Dr. Osman Kabakçılı ve Yrd. Doç. Dr. Ali Arslan tarafından Sahabenin Hayatından Samimiyet Örnekleri, Kur´an Bağlamında Samimiyet ve Sünnet Bağlamında Samimiyet konuları anlatıldı, Peygamber Efendimizin hayatından örnekler verildi.

Panele halkın ilgisi yoğun olurken program sonrası konuşmacılara Ereğli Müftüsü Recai Albayrak tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2014, 19:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER