Liste değişikliğine Partililerden tepki

CHP Milletvekili Adayı Deniz Yavuzyılmaz’ın 4’üncü sıradan aday gösterilmesine tepki gösteren partililer, parti binasına kadar yürüyerek, burada basın açıklaması yaptılar

Liste değişikliğine Partililerden tepki
CHP Milletvekili Adayı Deniz Yavuzyılmaz’ın 4’üncü sıradan aday gösterilmesine tepki gösteren partililer, parti binasına kadar yürüyerek, burada basın açıklaması yaptılar.
CHP eski İl Yöneticisi Fatma Sema Koç ve beraberindekiler parti binasına yürüdüler. Parti binasında basın toplantısı yapan grup, il başkanı ve yönetimini ağır eleştirdi. Gizli toplantılar yapılarak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu´nun tehdit edildiğini iddia eden Sema Koç, genel merkezin liste sıralamasında yanıltıldığını öne sürdü.
Parti içi demokrasi söylemine inandıklarını hatırlatan Sema Koç, yaşananların ardından üyelerin hayal kırıklığına uğradığını ifade etti. Fatma Sema Koç, açıklamasında şunları söyledi:
Bugün burada bizleri bir araya getiren sebep 1 Kasım seçimlerine milletvekili listesinin üyeye, seçmene akseden şekliyle değerlendirme yapma ihtiyacı, dolayısıyla sonuçların, eğilim yoklamasında iradesini ortaya koyan ve seçimlerde partimize oy veren seçmenlerin üzerinde oluşan olumsuz etkileri gerekli mercilere duyurmaktır. Son gelişmelerden rahatsızlık duyan binlerce parti üyesinin ve seçmenlerin sesi olmaktır. Partimizin omurgasını oluşturan üyenin karar ve iradesi yok sayılmış genel başkanımızın parti içi demokrasiyi yerleştireceğiz söylemine yürekten inanan seçmen ve üyeler hayal kırıklığına uğramıştır. Dün neyi savunduysak bugün de aynı şeyi savunuyor ve diyoruz ki, eğilim yoklamasında üyenin ortaya koyduğu iradenin aynen uygulanması kararına saygı duyulmalıydı. Sevgili dostlar başa dönerek 7 Mart eğilim yoklamasından bahsetmek istiyoruz. Bu dönemde bir araya gelerek Zonguldak´ta kontenjansız hakim gözetiminde ön seçim talebiyle üyelerimize gittik. Ve bin 800 destek imzası topladık. Bu çalışmalarımızı il başkanlığı ile paylaştık ve genel merkeze iletilmesi konusunda destek istedik. Söylemde bizimle aynı düşüncede olduğunu ifade eden yöneticiler eylemde yanımızda olmak istemediler. Her şeye rağmen imzalar genel merkezimize topladığımız imzalar iletildi ancak amacına ulaşamadı, üyelerin talebi bir şekilde yok sayıldı.

GENEL MERKEZ BİZLERİ YOK SAYDI
CHP Genel Merkezi´nin aldığı kararla kendilerini yok saydığını öne süren Koç, Genel merkezimiz aldığı kararla bizleri yok sayarak Zonguldak’ı kontenjana ve eğilim yoklaması uygulamasına mahkum etti. Parti tabanı bu karardan duyduğu rahatsızlığı dile getirse de maalesef sesini duyan olmadı. Üyeler olarak bizler sorumluluk duygusu ile Genel Merkezimizin takdiridir diyerek alınan kararı sineye çekerek aday adaylarımızın yanında yerimizi aldık. Tüm bu olumsuzluklara rağmen küsmedik, darılmadık üye sorumluluk bilinciyle alanlardaki yerimizi aldık partimizin başarısı için sonuna kadar gücümüz yettiğince çalıştık. 7 Haziran seçimleri öncesinde bildiğimiz gibi bir liste oluştu. 3 ve 4 milletvekili çıkarabilmek hedefi ve azmi ile mahallelerimizde, köylerimizde çalışmalar yaptık. Sonuç Karadeniz haritasındaki kırmızıya boyanan tek il biz olduk. Hem de herkesçe malum olduğu üzere bu başarı seçim süresince çalışmayan il başkanlığı ve merkez ilçe başkanlığına rağmen kazanıldı. İl ve merkez ilçe daha önseçim sürecinden itibaren bir adaya başkanlığı angaje oldu ve o aday önseçimde geri sırada kalınca seçimi sabote ettiler. Amaçları bir başarısızlık yaratıp kendi adaylarına bir yol oluşturmaktı. Ancak bizler başardık ve hatta ülkenin içinde bulunduğu konjonktüre rağmen Zonguldak tarihindeki en yüksek oyu alarak 38 yıl aradan sonra ilk kez 1. parti olduk dedi.

GENEL BAŞKANI TEHDİT EDEREK, GENEL MERKEZİ YANILTTILAR
Birçok ilde oy kayıplarının yaşanmasına rağmen Zonguldak´ta başarılı olduklarını ifade eden Koç, şöyle devam etti:
2011 yılında 2 vekilimiz bulunmaktaydı, bu seçimde de 2 vekil çıkardık ancak bu kez 3 vekil çıkarmaya çok yaklaştık. Türkiye´de oy kaybı yaşayan onlarca kentin yanında Zonguldak olarak başarılı olduk. Milletvekili aday sıralamasındaki 1 ve 2. sıralar sadece birkaç ilçede çalışma yaparken, 4 ve 5. sıradaki adaylar kerhen çalışmalarda gözükürken, önseçimde 2. sırada çıkıp 3. sıraya konulan aday 8 ilçede birden tüm ilçe örgütleriyle ve gönüllülerle birlikte çalışma yaptı. Kontenjan konulan Ereğli´nin bile 65 köyünde çalıştı. Tekrar ediyoruz 3. sıra adayı 8 ilçede birden çalıştı. Ne için? 1. parti olabilmek için. Yani Zonguldak´ın kırmızısı öyle kolay olmadı. Kolay olsa Karadeniz´deki tüm iller bunu başarmış olurdu. Peki bugün neler oluyor? Ne oldu da 7 Haziran seçim sonuçlarını başarılı bulan Genel Merkez, il ve merkez ilçe temsilcileri liste de sıra değişimine ihtiyaç duydular. Üyeler olarak bunu çok merak ediyoruz. Önseçimde geride kalan ve angaje oldukları adayı ön sıralara almak için türlü ayak oyunlarıyla seçimi gizli toplantılar yaparak, Ankara´nın yollarını aşındırdılar. Duyumlarımıza göre Genel Başkanımızı tehdit ederek, angaje oldukları adayın ön sıralarda gösterilmemesi durumunda istifa edeceklerini söyleyip, Genel Merkez´i zorlayıp yanılttılar. Seçim sürecinde kimlerin çalışıp kimlerin çalışmadığı açıkça ortadadır. Ne yazık ki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu´nun önseçim sonucunda oluşan listelerde herhangi bir değişik yapılmayacaktır söylemi, açıklanan liste sıralaması karan ile çelişmiştir. İl Yönetimi tarafından muhatap kabul edilmeyen, Genel Merkezimiz tarafından yok saylan partimizin omurgasını oluşturan üyelerimizin iradesi birilerine taraf olmuş, koltuk sevdasına düşmüş, yarının hesapları hesaplar içinde olan il yöneticileri tarafından gasp edilmiştir. Bu nedenle bizler, ortaya koyduğumuz iradeyi yok sayan, tarafsızlık ilkesini çiğneyerek antidemokratik bir uygulamayı destekleyen il ve merkez ilçe başkanlarını istifaya davet ediyoruz. Bizler; yani Cumhuriyet Halk Partisi ailesinin onurlu bireyleri olarak bugün olduğu gibi bundan sonra da partimizin başarısını etkileyecek bireysel çıkarların ön planda olduğu her duruşun ve davranışın her kararın arkasında olacağız. Zonguldak halkına karşı yapılan bu haksızlığı tarihe not düşüyoruz. Partimize zarar verenler bu ayak oyunlarını çevirip, üyelerimizin ve Zonguldak halkının onurunu çiğnemeye kalkan il ve merkez ilçe başkanlığıdır.
Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2015, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER