LODOS ÇATILARI UÇURDU

Ereğli´de etkili olan şiddetli fırtına bazı evlerin çatılarını uçurdu. Fırtınada ağaçlar devrildi, elektrik telleri koptu.

LODOS ÇATILARI UÇURDU
gundemeregli.com-
 
Ereğli´de dün gece saat 22.30 sıralarında başlayan fırtına etkili oldu. Müftü Mahallesi Çetin Apatay Bulvarı üzerinde ağaçların devrilmesi neticesinde elektrik telleri koptu. İtfaiye ekipleri karayolu üzerinde işaretleme yaparak kopan elektrik telleri ve devrilen ağaçlar nedeniyle kaza yaşanmaması için tedbir aldı. Şehirdeki birçok noktada ise çöp bidonları yollara savruldu. Duyarlı vatandaşlar çöp bidonlarını yoldan kaldırarak kenara taşıdı.

Fırtınada ilçeye bağlı Süleymanlar Mahallesi Kadıtarlası Şenevler Sitesi’nde bir apartmanın çatısı uçtu. Fırtınada uçan çatı bina önündeki bir aracın üzerine düştü. Araçta maddi hasar meydana gelirken mahalle sakinleri de korku dolu dakikalar yaşadı. Kdz. Ereğli Belediyesi’ne bağlı İtfaiye ekipleri çatının uçtuğu binanın önüne gelerek incelemelerde bulundu. Aynı bölgede kopan elektrik kabloları ise başka bir aracın üzerine düştü. Mahalle sakinlerinden Cengiz Toper, aniden rüzgar çıktığını ve fırtınadan dolayı da çatının uçtuğunu söyledi. Toper çatının altında kalan aracın ise kime ait olduğunu bilmediklerini söyledi.

Fırtına sonrası zarar gören bölgelerde incelemelerde bulunan Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş ise fırtına nedeniyle 3-4 ayrı noktada çatı yıkıldığını, ağaçların ve panoların devrildiğini belirterek tüm itfaiye ekiplerinin faal şekilde çalıştığını dile getirdi.

İlçenin Sarıkorkmaz Mahallesi Abalı sokak üzerinde elektrik tellerinin birbirine değmesi nedeniyle kıvılcımlar çıktı. Mahalle sakinleri elektrik tellerinden çıkan kıvılcımlar nedeniyle korku dolu dakikalar yaşarken, bazı vatandaşlarda polisi arayarak durumu bildirdi. Ereğli Belediyesi itfaiye ekipleri bir süre sonra Abalı Sokak´a gelerek işaretleme yapıp yolu trafiğe kapattı, vatandaşları elektrik tellerinden uzaklaştırdı. İlçede fırtına nedeniyle 4 evin çatısının uçtuğu ve maddi hasar meydana geldiği öğrenildi.

ZONGULDAK DA ŞİDDETLİ LODOSTAN ETKİLENDİ
Zonguldak’ta hızı artan şiddetli lodosta Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdür Yardımcısının evinin çatısı uçtu. Fırtınada yan apartmanın önündeki araçlarda da maddi hasar meydana geldi. 

Zonguldak şehir merkezinde gece saatlerinde etkili olan şiddetli fırtına sebebiyle bir çok mevkide ağaçlar devrildi. Evlerin çatısının da uçtuğu şiddetli lodos yaklaşık yarım saat etkisini sürdürdü. Kısa sürede maddi hasara neden olan lodosta, Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdür Yardımcısı Aydın Yıldırım’ın evinin çatısı uçtu. Çatı apartmanın önündeki yola uçtu.

Yıldırım’ın evinin yan tarafındaki apartmanın önünde park halindeki iki otomobilde de maddi hasar meydana geldi. Araçların üzerine devrilen metal ve ağaç parçalar araçların kaportalarını ezdi. Polis ekipleri olay yerine gelerek inceleme başlattı. Polis ekipleri, yollara savrulan parç
Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2014, 06:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER